Regija

SBC najavio dvije borbe za titulu na priredbi u Subotici, velika prilika za Aleksandra Milićevića

Milićević vs. Cavalcanti
Najavljene su prve tri borbe za SBC 23 priredbu, koja se 7. rujna održava u Subotici. Čak dvije od toga su borbe za titulu, a jednu od njih napast će Aleksandar Milićević.

Prva potvrđena borba ona je u kojoj će svoj veliki povratak upisati Nemanja Uverić (6-4). Ovaj vrlo popularni borac borit će se po prvi put nakon četiri godine, a protivnik mu je već jako dobro poznat SBC publici. Radi se o Brazilcu Jhonnyju Carlosu, kojeg smo posljednji put pratili u prosincu, kad je poražen od Dade Mihajlovića. Jednu priredbu ranije savladao je još jedno poznato SBC lice, Nemanju "Sledgehammera" Kovača. U karijeri je upisao osam pobjeda i četiri poraza.

Ta borba zapravo je samo bila uvertira za ono što je SBC najavio nakon toga. Nakon što je Luis Rafael Japa napustio SBC i otišao u PFL, titula perolake kategorije dobit će novog vlasnika. Napast će ju Jonathan "Monstro" Cavalcanti (10-3), kojeg smo gledali na SBC 17, gdje je savladao Dušana Salkanovića. Njemu će se suprotstaviti borac koji će imati ogromnu podršku publike. Radi se o Aleksandru Milićeviću, jednom od najboljih grapplera Srbije te treneru u beogradskom Secutoru, klubu koji je osnovao njegov otac Jovan Milićević koji je i dalje glavni trener te dvorane. Iz Secutora dolazi trenutno jedan od najboljih regionalnih boraca, Duško Todorović. Milićeviću će ovo biti tek druga profesionalna MMA borba, no nema sumnje kako je spreman za taj ispit. Radi se o jednom velikom sportašu koji je uvijek u sjajnoj formi.

Posljednje je potvrđena borba za titulu bantam kategorije, koja će tako dobiti svog prvog SBC prvaka. Ovdje su angažirana dva vrlo dobra Brazilca. Werlleson Martins Ribeiro (12-3) vraća se u SBC heksagon po prvi put nakon prosinca, kad je savladao Dušana Salkanovića. Ovaj 23-godišnjak izuzetno je motiviran uzeti pojas, a u tome će ga pokušati spriječiti sedam godina stariji Josivaldo "Nuno" Costa Araujo (11-1). Borac je to koji iza sebe ima niz od devet pobjeda prekidom u prvoj rundi, a taj niz itekako ima namjeru zaokružiti osvajanjem SBC pojasa. Ovo bi trebala biti borba na najvišoj svjetskoj razini, između dva borca koja bismo uskoro trebali gledati u najvećim svjetskim promocijama.

Linker
19. travanj 2024 10:35