Regija

Selver Mahmić upisao drugu pobjedu zaredom, Ivan Sičaja poražen prvi put u karijeri

Itay Tratner (lijevo) i Selver Mahmić (desno)

 Instagram (fnc) | Screenshot (rtl Premium)
FNC u Bugojnu pruža nam vrlo zanimljive mečeve

Odmora za publiku u Bugojnu nije bilo. Nakon sjajnih nastupa Frane Brnade i Tomislava Sičaje, u kavez je kročio Selver Mahmić (1-1-0), borac rodom iz Maglaja. Mahmić je sada već poznato FNC-ovo ime u velter kategoriji, a u trećem mjesecu ove godine završio je Michaela Realija u prvoj rundi borbe. Mahmić se danas borio protiv Nemanje Milakovića, borca koji je također iz Bosne i Hercegovine, a danas je drugi put kročio u FNC-ov kavez. Milaković je krajem prošle godine izgubio od Marka Kisiča prekidom u trećoj rundi.

Meč Milakovića i Mahmića trajao je kraće od 20 sekundi. Oba borca borbu su otvorili ‘‘low kickovima‘‘, a Milaković je prvi krenuo u ofenzivu i pokušao je pritisnuti Mahmića uz ogradu kaveza. Uslijedila je vrlo zanimljiva situacija. Obojica su lijepo pogodili lijevim krošeom i bili su uzdrmani tim udarcima. Milaković je ipak izvukao deblji kraj, Mahmić se brže oporavio i s nekoliko udaraca iz gornje pozicije završio je borca koji je 2018. godine nastupio i pod okriljem Bellatora. Velika pobjeda za Mahmića koji je prošle godine izgubio u finalu FNC Armagedona, nakon toga se spustio u velter kategoriju i sada je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Meč protiv Milakovića okončao je službeno nakon 17 sekundi.

Ivan Sičaja vs. Itay Tratner

Tomislav Sičaja maestralno je odradio svoj posao, a nedugo poslije u kavez je kročio njegov brat Ivan Sičaja. Iskusni Izraelac Itay Tratner (7-5-1 uoči meča) našao se na suprotnoj strani kaveza i trebao je ponuditi najteži ispit u Ivanovoj dosadašnjoj karijeri.

Brzo je Sičaja došao do prvog rušenja. Uspio se Tratner relativno brzo vratiti na noge, ali Sičaja je nastavio hrvački pritiskati i tražio je novo rušenje. Velik dio runde prošao je u Sičajinim pokušajima rušenja, ali najkonkretnija akcija došla je od strane Tratnera. Izraelac je nakon nešto manje od minutu do kraja runde srušio Sičaju i zadao je mnoštvo udaraca u parteru. Sičaja je zadobio i posjekotinu iznad lijevog oka (na kapku), ali udarci Tratnera nisu ga pretjerano uzdrmali, jer dobar dio tih udaraca završio je na bloku Sičaje. Ipak, prva runda vjerojatno je otišla na stranu Tratnera.

U pauzi između rundi, uslijedila je nešto dulja pauza. Liječnica je obavljala pregled Sičajine posjekotine i postojale su dobre šanse da meč završi upravo zbog te posjekotine. Uspio je Sičaja uvjeriti liječnicu da može nastaviti s borbom, ali morao je agresivnije ući u drugu rundu, jer novi pregled možda bi ga čekao između druge i treće runde. Nije runda dobro počela za Sičaju, jer Tratner je došao do rušenja već u prvoj minuti druge runde. Tratner je Sičaju uspio zadržati dolje 60-ak sekundi, ali i nakon što se Sičaja pridigao, Tratner je zadržao kontrolu uz ogradu kaveza i u jednom trenutku ‘‘suplexom‘‘ je bacio Sičaju u parter. Ivan se marljivo dizao iz partera, a upornost se isplatila nakon tri minute druge runde. Pogodio je Sičaja ‘‘kickovima‘‘u par navrata, ali nije radio konkretniju štetu i nakon dvije runde, borba nije išla u dobrom smjeru za Sičaju.

Sičaja ipak nije prošao neki detaljniji pregled uoči treće runde i to je svakako bio dobar poticaj prije ulaska u treću rundu. Pritisnuo je Sičaja protivnika u trećoj rundi, ali Tratner je ubrzo došao do još jednog rušenja. ‘‘Double leg‘‘ rušenjem srušio je Sičaju, ali vrlo brzo sudac je vratio borbu na noge zbog pasivnosti Tratnera. Morao je Sičaja dodati gas i tražiti prekid. Desnim aperkatom precizno je pogodio Tratnera, ali Izraelac se pokazao tvrdim i bez većih poteškoća primao je udarce. Nažalost, minutu i pol prije kraja runde Tratner je ponovno srušio Sičaju i kontrolirao ga je iz gornje pozicije do samog kraja borbe. Sičaja se mučio s hrvanjem Izraelca kroz većinu ovog meča i to je segment na kojem će morati poraditi u nastavku svoje karijere.

Srčan nastup pružio je Ivan Sičaja protiv neugodnog borca. Nažalost, Sičaja je u četvrtom profesionalnom meču upisao prvi poraz u karijeri, a Itay Tratner ispostavio se kao više nego adekvatan protivnik. Inače, Tratner je 2019. godine nastupio čak i u Bellatoru, a na Bellator 234 eventu remizirao je u meču protiv Eliasa Mamadova.

Sičaji će dobro doći ovakvo iskustvo i ne sumnjamo da će se vratiti jači nego ikad prije.

Linker
03. svibanj 2024 05:36