Regija

Bugojno je na nogama! Frano Brnada i Tomislav Sičaja pružili su fantastične nastupe pred domaćom publikom

Tomislav Sičaja (lijevo) i Frano Brnada (desno)

 Screenshot (rtl Premium)
Drugi dio FNC-ovog eventa u Bugojnu započeo je s dva odlična nastupa domaćih boraca

Nakon finalnih mečeva FNC Armagedona o kojima više možete pročitati klikom na LINK, uslijedili su ‘‘superfightovi‘‘. Frano Brnada borac koji je uvelike zaslužan za dolazak FNC-a u Bugojno, odnosno u njegov rodni grad. 25-godišnji Frano večeras je odradio svoj profesionalni MMA debi, a borio se protiv Slovenca Anžea Vujčića, također debitanta.

Nakon nešto više od minutu i pol prve runde, Vujčić je došao do prvog rušenja na meču i zauzeo je poziciju bočne kontrole. Publika na tribinama počela je glasno bodriti Brnadu i domaći borac ekspresno se pridigao, pogodio je Vujčića nekoliko puta koljenom u tijelo i meč se nastavio na distanci. Rasplamsao se meč u drugom dijelu prve runde, a Vujčić nije djelovao pretjerano impresioniran Brnadom i domaćom publikom. Agresivno je pritiskao i vidjelo se da Brnadi nije ugodno kad god bi Vujčić krenuo u nalet. Brnada se u par navrata hvatao za desnu ruku i očito se mučio s nekakvom ozljedom koju je zadobio tijekom prve runde. Vujčić je rundu završio s dva dobra udarca koja su odsjela na licu Brnade.

Prva polovica druge runde donosi izjednačenu borbu, ali nakon nešto više od dvije i pol minute, Vujčić radi kardinalnu grešku. Poskliznuo se Vujčić nakon pokušaja ‘‘high kicka‘‘ i završio je na tlu. Brnada je iskoristio priliku, zadao je nekoliko odličnih udaraca i nokautirao je svog protivnika. Uzdrman i ozlijeđen, Frano Brnada nije odustajao i izborio je pobjedu koju će pamtiti do kraja svog života.

Ne samo jer je prva u karijeri, nego i zbog sjajne podrške publike u kojoj je uživao od prve do posljednje sekunde. Borac koji trenira pod okriljem Slava MMA dvorane i zagrebačkog ATT-ja dobro je započeo svoju karijeru i poslužit će kao potrebno osvježenje FNC-ovoj srednjoj kategoriji.

‘‘Protivnik je bio stvarno nezgodan. Dao sam sve od sebe, publika me dizala na noge, morao sam pobijediti. Nastavljamo trenirati krvavo i udarati na maksimalno!‘‘, rekao je Frano Brnada u kratkoj izjavi za Fight Site neposredno nakon meča.

Inače, Brnada je nakon meča otkrio kako mu je tijekom borbe puknuo bubnjić, dok ozljedu desne ruke nije niti spomenuo. Pravi ratnik i jedva čekamo sljedeći nastup.

Tomislav Sičaja vs. Jovan Kandić

Nakon meča Frane Brnade, uslijedio je još jedan meč s borcem koji je uživao veliku podršku ublike. Tomislav Sičaja borac je rodom iz Prozor-Rame, mjesta nedaleko od Bugojna. Sičaja je u trećem mjesecu ove godine debitirao porazivši Rolanda Szolnokija nokautom u drugoj rundi, a danas ga je čekao osjetno iskusniji protivnik u vidu Jovana Kandića (5-4-0).

Ekspresno je Sičaja došao do rušenja nakon Kandićevog promašenog ‘‘high kicka‘‘ i zauzeo je gornju poziciju u zatvorenom gardu Jovana Kandića. Sredinom runde Sičaja je napravio mali napredak u poziciji i došao je do polugarda. Zadao je Sičaja nekoliko udaraca iz te pozicije, ali vrijedi spomenuti kako je i Kandić nekoliko puta dobro pogodio laktom iz donje pozicije. Srpski borac ipak nije uspijevao izvući se iz podređene pozicije i Sičaja ga je sjajno kontrolirao. Pokušavao je Kandić vratiti gard, odvojiti Sičaju od sebe, ali odličnu kontrolu prezentirao je ‘‘Gegan‘‘. Krajem runde Sičaja je završio i na leđima svog protivnika, ali nije imao dovoljno vremena za doći do pobjede prekidom. Kandić je prošao kroz vrlo teških pet minuta, a Tomislav Sičaja prezentirao je odličnu kontrolu u parteru. Kandić je određenog uspjeha imao udarcima laktom i prouzročio je posjekotinu na glavi Tomislava Sičaje.

Nedugo nakon početka druge runde došlo je do kratke pauze zbog Kandićevog udarca u međunožje. Sičaja je trebao kraću pauzu, ali brzo se vratio u meč. Jovan Kandić pokušao je agresivnim naletima ugroziti Sičaju, ali Tomislav je sjajno kontrirao desnim direktom, a potom se sjajno spustio u ‘‘double leg‘‘ rušenje. Zaključao je Sičaja Kandića u ‘‘crucifix‘‘ poziciju, neprestano je zadavao udarce i došao je do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi.

‘‘Sve u svemu, ovako sam zamislio ovu borbu u glavi, a tako se i odvila. Kad sam bio u gornjoj poziciji, vidio kako diše i da se bori za život. Ja sam se smijao i meni je bilo top!‘‘, rekao je Tomislav Sičaja u izjavi za naš portal.

25-godišnji borac iz zagrebačkog ATT-ja prezentira napredak iz meča u meč i danas je protiv Jovana Kandića odradio fantastičan nastup. Nadamo se što bržem povratku ovog velteraša u kavez, jer ne samo da je talentiran, nego je i vrlo atraktivan borac.

Linker
01. svibanj 2024 21:08