Regija

Sjajna Nikolina Ćaćić u finalu je Bocskai memorijala: Uvjerljivo je slavila protiv domaće predstavnice

Nikolina Ćaćić

 Screenshot (youtube, Iba)
Olimpijka s prošlogodišnjih Igara u Tokiju, pružila je odličan nastup u polufinalu jakog turnira

Sjajno je započeo polufinalni dan Bocskai memorijala za preostale hrvatske predstavnike. Nikolina Ćaćić izborila je finale jakog međunarodnog turnira u Mađarskoj. Trenutno najbolja hrvatska amaterska boksačica te olimpijka s prošlogodišnjih Igara u Tokiju, savladala je domaću boksačicu Beatu Dudek.

Ćaćić je nakon ispadanja u osmini finala Olimpijskog turnira, prešla iz kategorije do 57 kilograma, u onu nižu (-52 kg). Ovo joj je prvi jači test u toj težinskoj kategoriji, a na pragu je odličnog rezultata.

Nikolina je od samog početka meča nametnula svoj tempo i prepoznatljivi stil. Tehnički je sve jako dobro izgledala, a hrvatska boksačica pokazala je širok arsenal pogađavši direktim, krošeima i aperkatima. Marljivo je Nikolina skupljala bodove u meču protiv domaće predstavnice i na koncu je zasluženo slavila.

Jednoglasnom odlukom Ćaćić je pobijedila Beatu Dudek, a svih pet sudaca bodovali su meč u korist naše uzdanice. Inače, Ćaćić je prvi krug prošla bez borbe, jer njena protivnica Tori-Ellis Willets morala se povući zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Ženska finala na rasporedu su sutra od 14:00h, a sutra će u ring i drugi naš preostali predstavnik. Marko Milun sutra će nastupiti u polufinalu superteške kategorije, a protivnik će mu biti Austrijanac Ahmed Hagag. Nikolina će u finalu Bocskai memorijala boksati protiv srpske reprezentativke Nine Radovanović. Radi se o boksačici koju Nikolina dobro poznaje jer više puta zajedno su i trenirale. Krajem prošle godine, Radovanović je pobijedila našu boksačicu u finalu zagrebačkog Grand Prixa. Finale je na rasporedu od 17:00 sati.

Linker
20. travanj 2024 14:13