Regija

Sjajna prilika za Luku Plantića: Hrvatski boksač odradit će profesionalni meč na priredbi u Miamiju!

Luka Plantić

 Mitchell Gunn/Shutterstock Editorial/Profimedia
Tri profesionalna meča odradio je Luka, ali tri godine prošle su od nastupa koje je upisao u Njemačkoj

Zanimljive vijesti dolaze iz Hrvatskog boksačkog saveza i tabora Luke Plantića. Jedan od najuspješnijih hrvatskih amaterskih boksača u protekloj 2021. godini, ponovno će se okušati u profesionalnim vodama.

25-godišnji Plantić nastupit će u drugom mjesecu, točnije 11. veljače. Luka već ovog tjedna putuje u Ameriku, jer njegova borba održati će se u Miamiju. Ime protivnika trenutno nije poznato. Inače, radi se o priredbi koju će organizirati proslavljeni kubanski trener Pedro Diaz. Radi se o treneru koji ima dobru suradnju i s našim Filipom Hrgovićem.

Luka Plantić trenirao je s Pedrom Diazom u prosincu 2021. godine, tokom dvotjednog boravka u Švicarskoj. Hrvatski boksač jedan dio priprema odradio je u matičnom klubu u Solinu pod paskom trenera Tomislava Bašića, a završni dio priprema proći se Pedrom Diazom, u Miamiju. Plantić je dosad odradio tri profesionalna nastupa te je slavio u sva tri. Hrvatski poluteškaš (-81 kg) miksa između amaterskih i profesionalnih voda. Protekle godine borio se u osmini finala na Olimpijskim igrama u Tokiju te na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Oba put izgubio je pomalo kontroverznim sudačkim odlukama.

Olimpijske igre 2024. godine u Parizu i dalje su njegov cilj, no paralelno će se okušavati i u profesionalnom boksu. Bitno je naglasiti kako Luka Plantić nije jedini hrvatski boksač najavljen za spomenutu boksačku priredbu u Miamiju. 28-godišnji Imoćanin, Branimir Malenica, također je dobio priliku boksati u Miamiju. Radi se o boksaču koji se boksački razvijao i borio u Njemačkoj, a protekle godine nastupao je i za splitsku Torcidu.

Linker
14. travanj 2024 17:00