Regija

Sjajne vijesti dolaze iz Nizozemske: Meč Plazibata i Verhoevena uskoro dobiva službenu potvrdu!?

Rico Verhoeven i Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač mogao bi ubrzo dobiti priliku za najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri

Dugo, točnije godinu i gotovo puna tri mjeseca Antonio Plazibat zauzima prvo mjesto na ljestvici izazivača unutar Gloryjeve teške kategorije. Očekivalo se da će hrvatski kickboksač sigurno dobiti napad na titulu tijekom 2022. godine, a iako je odradio dva nastupa, niti jedan nije bio za titulu prvaka.

Plazibat nije mogao samo sjediti sa strane i čekati Rica Verhoevena da se odluči braniti pojas, nego je prihvatio mečeve u kojima je mogao izgubiti svoju poziciju prvog izazivača. Riskirao je Plazibat protiv Tarika Khbabeza i Raula Catinasa, ali obojicu je porazio nokautom i samo je potvrdio svoje mjesto na ljestvici izazivača.

Ono što mu nije išlo u prilog jest pobjeda Alistaira Overeema nad Badrom Harijem. ‘‘Reem‘‘ se tom pobjedom prometnuo kao sljedeća Gloryjeva opcija, iako nije preuzeo prvo mjesto u poretku izazivača. Ipak, pokazalo se da je Overeem bio dopingiran u meču protiv Harija i Plazibat jednostavno mora biti sljedeći po redu.

Dobre vijesti dolaze od strane vechtsportinfo.nl portala. Radi se o najposjećenijem nizozemskom portalu kad su u pitanju borilački sportovi (podaci preuzeti sa Similar Weba). Oni su jučer podijelili vijest u kojoj tvrde da je meč Plazibata i Verhoevena jako blizu službene objave.

Najbolji hrvatski kickboksač priliku za napad na titulu trebao bi dobiti u sklopu Glory Collision 5 eventa. Radi se o priredbi koja još nije službeno najavljena, ali trebala bi se održati nekad u trećem mjesecu. Prema navodima vechtsportinfo.nl portala, meč bi trebao biti službeno potvrđen tijekom ovog tjedna ili najkasnije sljedećeg tjedna.

Sjajne su to informacije za našeg borca. Rico Verhoeven prvak je Gloryjeve teške kategorije od šestog mjeseca 2014. godine. Čak deset puta uspješno je branio titulu i apsolutni je kralj teške kategorije kad je kickboks u pitanju. Plazibatu će to biti bez dileme najveći meč u dosadašnjoj karijeri, ali 29-godišnji hrvatski borac djeluje i više nego spremno za takav izazov.

Nestrpljivo ćemo iščekivati službenu potvrdu Gloryja, a nadamo se da su informacije iz Nizozemske pouzdane. Na početku teksta naveli smo da Plazibat već dugo čeka napad na titulu. Ispravit ćemo se i reći ćemo da predugo čeka.

Linker
24. travanj 2024 08:48