Regija

(VIDEO) Veliko priznanje za Plazibata! Nokaut protiv Catinasa proglašen je nokautom godine u Gloryju

Antonio Plazibat vs. Raul Catinas

 Screenshot (youtube, Glory)
Hrvatski kickboksač dobio je nagradu za brutalan nokaut kojim je završio rumunjskog teškaša

Odličnu 2022. godinu imao je najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat. Iako smo se svi nadali da će tijekom prošle kalendarske godine dobiti priliku boriti se za Gloryjevu titulu prvaka u teškoj kategoriji, Rico Verhoeven odlučio je pauzirati kroz cijelu godinu kad su u pitanju obrane titule i Plazibat se morao okrenuti drugim izazovima.

Nije se Antonio ustručavao braniti svoje prvo mjesto u poretku izazivača i u petom mjesecu prihvatio je borbu protiv opasnog Tarika Khbabeza, unatoč činjenici da je Marokanca već porazio tijekom 2021. godine. Samo osam mjeseci nakon prve pobjede nad Khbabezom, Plazibat je upisao i drugu.

Do druge je došao nešto teže, odnosno početkom treće runde (prvu pobjedu upisao je u drugoj rundi). Otegotna okolnost bila je ozljeda koljena koju je zadobio tijekom borbe, ali uspio je Plazibat ‘‘stisnuti zube‘‘ i nokautirati ‘‘Tenka‘‘.

Sve do 11. mjeseca čekali smo novi nastup našeg kickboksača, a Plazibatu se na suprotnoj strani ringa našao Raul Catinas. 34-godišnji Rumunj u borbu je ušao s omjerom 41-7, a kroz 48 profesionalnih nastupa, samo je jednom izgubio prekidom. Bilo je to davne 2012. godine kad ga je Ben Edwards porazio tehničkim nokautom.

‘‘Bijeli Tyson‘‘ nadimak je moćnog rumunjskog udarača, ali samo 100 sekundi izdržao je Catinas u ringu s Plazibatom. Gotovo pa je u potpunosti ispao iz ringa nakon silovite serije Plazibatovih udaraca. Hrvatski teškaš brutalno je nokautirao Catinasa na Glory 82 eventu održanom u Bonnu (Njemačka), a Plazibat je danas dobio i veliko priznanje za taj nokaut.

Naime, nokaut protiv Catinasa proglašen je najboljim Gloryjevim nokautom u 2022. godini. Jamal Ben Saddik s nokautom protiv Benjamina Adegbuyija i Tariq Osaro s nokautom kojim je završio Aberrahmana Barkoucha bili su Plazibatova konkurencija, ali nagradu je odnio hrvatski teškaš.

Radi se o lijepom priznanju od strane organizacije i naš Plazibat sve više pažnje privlači u Gloryju. Jučer smo vam pisali da iz Nizozemske dolaze informacije oko njegovog sljedećeg nastupa. Antonio bi se u trećem mjesecu trebao boriti za titulu prvaka u Gloryju, a bit će to njegov najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Nakon sjajnog nokauta protiv Catinasa, tu priliku bez ikakve sumnje je i zaslužio. Službena potvrda meča između Plazibata i Verhoevena još uvijek se čeka, a prema navodima vechtsportinfo.nl portala, potvrda bi trebala doći najkasnije sljedeći tjedan. Nokaute koji su konkurirali Plazibatovom u izboru za najbolji nokaut godine možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 19:17