Regija

Službeno je! ‘Joker‘ Ilić boksat će protiv ‘Mage‘: Saznali smo koliko će Ilić zaraditi od ovog spektakla

Aleksandar Ilić

 Instagram (aleksandar Ilić)
Ponajbolji srpski MMA borac počeo je uživati u plodovima nokauta protiv Alexandra Shlemenka

Ono o čemu se posljednjih nekoliko dana naveliko šuška, sada je dobilo i potvrdu. Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić borit će se protiv zvijezde ruskog MMA-a, Magomeda Ismailova (17-3-1). Ali dodatna zanimljivost leži u tome što se ovdje neće raditi o MMA meču.

Naime, ‘‘Joker‘‘ i ‘‘Maga‘‘ odradit će boksački meč, a sve će se odviti pod organizacijom Pravda Boxinga (Pravda Fighting Championship). Radi se o istoj organizaciji pod čijim okriljem je Vaso Bakočević prošle godine poražen u boksačkom meču protiv YouTubera Svjatoslava Kovalenka.

Ilić je pobjedom protiv Alexandra Shlemenka proteklog mjeseca poremetio planove RCC organizacije. Rusi su već bili spremni za uparivanje Alexandra Shlemenka i Magomeda Ismailova te su puno ulagali u promociju tog meča. Nakon što je ‘‘Joker‘‘ nokautirao Shlemenka, sjajne opcije otvorile su se srpskom borcu. ‘‘Joker‘‘ i ‘‘Maga‘‘ odmah su nakon meča odradili razgovor i dogovarali međusobni obračun. Borbu su konačno i ugovorili, a ‘‘Joker‘‘ ovaj put neće morati razmišljati o hrvanju i parteru, već samo o stojci u kojoj se najugodnije osjeća.

Predsjednik Pravda Boxinga, Khetag Tsopanov podijelio je na svom Instagram profilu video na kojem službeno najavljuje ovaj meč. Datum održavanja je 7. listopada (10. mjesec), a u sklopu videa vidljivi su i neki detalji ugovora koji pripada Magomedu Ismailovu. Ruski borac dobit će zagarantiranih 30 milijuna ruskih rubalja, što je oko nešto manje od 500 tisuća eura (495,6 tisuća eura).

Ubrzo nakon potvrde meča, kontaktirali smo čelne ljude Pravda Boxinga kako bismo dobili potvrdu da je i ‘‘Joker‘‘ definitivno pristao na taj meč. Tanya Evdokimova zadužena za PR spomenute organizacije potvrdila nam je da se radi o boksačkom meču i da je sve službeno dogovoreno.

Često se u regionalnim krugovima nagađa koliko zapravo ‘‘Joker‘‘ Ilić zarađuje nastupanjem u Rusiji. Aleksandar i njegov tim tvrde da se radi o velikim količinama novca, no mnogi su skeptični. Izvori iz Pravde potvrdili su nam da je ‘‘Jokeru‘‘ zagarantirano više od 100 tisuća eura. Točan iznos ne mogu nam specificirati, ali sada sa sigurnošću znamo da Ilić i njegov tim nisu davali lažne informacije po tom pitanju.

Aleksandar Ilić jučer je na svom Instagram profilu najavio velike vijesti, a Magomed Ismailov na svom YouTube kanalu I Instagram profilu već je izbacio najavu ovog meča.

U svakom slučaju, Aleksandru Iliću otvorila su se mnoga vrata pobjedom protiv Shlemenka, a to je uostalom i zaslužio pobjedom protiv legende ruskog MMA-a. Nadamo se da će se vrata nastaviti otvarati i nakon borbe protiv Ismailova koji je u drugom mjesecu ove godine odradio boksački meč protiv Olanrewaju Durodole i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Aleksandar Ilić zasad nema boksačkog iskustva, barem kad su profesionalni nastupi u pitanju.

Linker
22. travanj 2024 06:07