Regija

Soldić odgovarao fanovima i podijelio velike vijesti: ‘Plan je sljedeće godine boriti se u Hrvatskoj!‘

Roberto Soldić i Chatri Sityodtong

 Instagram (roberto Soldić)
Hrvatski MMA borac odgovorio je i na pitanje koje se dotiče Khabiba i GSP-ja

Svi s nestrpljenjem iščekujemo debi Roberta Soldića pod okriljem ONE Championship organizacije. Ponajbolji hrvatski MMA borac ovog ljeta potpisao je ugovor s ogromnom azijskom borilačkom organizacijom i jedno je od najvećih imena unutar te organizacije.

Soldić planira nastupa u MMA-u, Muay Thaiju, boksu i kickboksu, ali prvo će se u potpunosti fokusirati na MMA i eventualni napad na titulu. Roberto je prije nekoliko dana otkrio kako će 3. prosinca (12. mjesec) debitirati pod okriljem ONE-a, ali zasad nije poznat protivnik, kao ni težinska kategorija u kojoj će nastupa.

Zebaztian Kadestam prozivao je Soldića krajem prošlog mjeseca, a Kiamrian Abbasov također je izrazio želju za međusobnim obračunom. Inače, radi se o ONE-ovom prvaku velter kategorije (-84 kg u ONE-u). Očito ćemo još neko vrijeme morati pričekati na informacije o protivniku, ali sigurno je da Soldić nastupa 3.12. na ONE 164 eventu.

‘‘Robocop‘‘ je sinoć putem Instagrama odgovarao na pitanja svojih pratitelja. Jedno od zanimljivijih pitanja svakako je ono u vezi dolaska ONE Championship organizacije u našu promociju.

‘‘Kada ćeš se boriti u Hrvatskoj pod okriljem ONE Championshipa?‘‘, glasilo je pitanje, a Soldić je dao odgovor koji će ‘‘zagolicati maštu‘‘ domaćim MMA fanovima:

‘‘Plan je sljedeće godine, ali moram odraditi svoju zadaću u kavezu‘‘, Soldićev je odgovor.

image

Soldićev Instagram story

Instagram (roberto Soldić)

Od ostalih pitanja vrijedi izdvojiti i ono gdje je Soldić upitan da bira između Georgesa St-Pierrea i Khabiba Nurmagomedova. Hrvatski borac odlučio se za Kanađanina, a ima dobre razloge za takav odabir.

‘‘Obojica su legende i teško je odgovoriti, ali naginjem GSP-ju jer bio prvak dvaju kategorija u UFC-u i zajedno smo trenirali. Družili smo se u Montrealu i dan-danas se čujemo. Pomogao mi je s nekim detaljima i uvijek mi daje podršku.‘‘, objasnio je Soldić.

image

Soldićev Instagram story

Instagram (roberto Soldić)

Dolazak ONE Championshipa bio bi ogromna stvar za Hrvatsku i regionalnu MMA scenu. Uz dužno poštovanje KSW-u i ostalim borilačkim organizacijama, još od dolaska UFC-a u Zagreb, ovako velika borilačka organizacija nije gostovala u Hrvatskoj. Više od šest godina prošlo je od UFC-a u Zagrebu i pravo je vrijeme za novi globalni spektakl.

Linker
18. travanj 2024 20:25