Regija

Soldića čeka možda najteži ispit u karijeri: Saznajte gdje i kada možete pogledati meč protiv Ramazanova

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, One Championship)
27-godišnji hrvatski MMA borac nekoliko sati udaljen je od debija pod okriljem ONE-a

Jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj MMA karijeri večeras, odnosno u ranim jutarnjim satima čeka Roberta Soldića. Hrvatski MMA borac debitirat će pod okriljem ONE Championshipa, azijske borilačke organizacije koja raste nevjerojatnom brzinom.

Upravo Soldić jedan je od ONE-ovih najvećih uspjeha ove godine. ‘‘Robocopu‘‘ je ljetos istekao ugovor s KSW-om i postao je slobodan na tržištu boraca. UFC kao najjača svjetska MMA organizacija nadao se dovođenju Soldića, a Roberto je također pokazivao interes ka natjecanju s najboljim borcima svijeta.

Međutim, iznenada su uskočili ONE Championship i Chatri Sityodtong sa znatno boljom ponudom, a osim financijskog aspekta, ONE nudi Soldiću mogućnost da nastupa u kickboksu, Muay Thaiju, a vjerojatno i u boksu. Roberta privlači ideja da napadne pojaseve u svim tim sportovima, a njemu i njegovom timu jako se svidjelo kako se Chatri odnosi prema svojim borcima.

Bila je to ‘‘ljubav na prvi pogled‘‘ ili bolje rečeno, ‘‘ljubav na prvu posjetu Singapuru‘‘. Soldić je prelomio i odlučio se za ONE, iako se gotovo svaki njegov fan nadao Soldićevom potpisu ugovora s UFC-om. To je sada ipak završena priča i vrijeme je da zaboravimo na UFC te se fokusiramo na Soldićevu priču u ONE-u. Ako dosad niste imali prilike gledati ONE-ove priredbe, večeras je prilika da se uvjerite kako se radi o promociji koja nudi zbilja fantastičan proizvod, odnosno evente sjajne produkcije i prepune akcije.

Roberto Soldić debitirat će protiv Murada Ramazanova (11-0), neporaženog Dagestanca koji često trenira zajedno s Khabibom Nurmagomedovim i Islamom Makhachevim. Neće to biti nimalo lak zadatak za Soldića, a pobjednik te borbe vjerojatno će postati sljedećim izazivačem u kategoriji do 84 kilograma. Soldić se nikad u karijeri nije borio s ovakvim tipom protivnika, s borcem koji traži klinč, hrvanje i parter pod svaku cijenu, a to mu ide jako dobro. Chatri Sityodtong kao predsjednik ONE-a tvrdi da će vam u Dagestanu bilo tko potvrditi da je Ramazanov najbolji hrvač među dagestanskim MMA borcima i to zvuči zastrašujuće ako znamo koliko je vrhunskih hrvača iznjedrila dagestanska MMA škola.

Na stranu sve to, ima i Soldić pregršt alata za pobjedu, a nadamo se da će večeras upisati osmu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Čak 17 od ukupno 20 pobjeda Soldić je upisao nokautom, a bilo bi sjajno kada bi baš Soldić bio taj borac koji će maknuti nulu iz Muradovog omjera pobjeda i poraza.

ONE on Prime Video 5 event održat će se u noći s petka na subotu. Priredba započinje u subotu od 2:00h ujutro, a Soldić nastupa na ‘‘main cardu‘‘ koji započinje od 4:00h ujutro. Slijedom okolnosti i nekoliko otkazivanja, Soldićeva borba treća je po redu na ‘‘main cardu‘‘. Dakle, ‘‘Robocopa‘‘ i Ramazanova u kavezu možemo očekivati oko 5:00h ujutro, ovisno o trajanju dva meča koja se održavaju prije njegovog. Probudite li se u 4:00h ujutro i započnete s praćenjem eventa, ne možete pogriješiti.

Prijenos eventa dostupan je putem Arena Fight kanala, kao i putem watch.onefc.com platformi na kojoj možete kupiti PPV za 15 eura.

Linker
19. travanj 2024 10:05