Regija

Soldićev menadžer oglasio se putem Instagrama: ‘Možda ne danas ili sutra, ali Soldić će biti prvak‘

Ivan Dijaković (lijevo) i Roberto Soldić (desno)

 Instagram
Ivan Dijaković stao je iza svog borca i dao mu je javnu podršku nakon teškog poraza

Karijera Roberta Soldića u ONE Championshipu nije dobro startala. ‘‘Robocop‘‘ je debitirao krajem prošle godine, a debi protiv Murada Ramazanova neslavno je završio ‘‘no contestom‘‘. Ramazanov je Soldića pogodio koljenom u genitalije i nakon samo tri minute borbe, meč je okončan bez pobjednika.

Gotovo pola godine čekali smo da Roberto Soldić ponovno kroči u kavez ONE Championshipa, a napokon smo dočekali u noći s petka na subotu. Nažalost, Roberto Soldić nije uspio poraziti Šveđanina Zebaztiana Kadestama koji je bio velik autsajder prema mišljenju kladionica, ali i brojnih MMA fanova.

Bivši ONE-ov prvak velter kategorije nokautirao je Soldića u drugoj rundi i priredio je veliko iznenađenje. Kadestam je tom pobjedom izborio meč za titulu privremenog prvaka velter kategorije, a nameće se pitanje što će biti sa Soldićem.

S kime će ga ONE upariti? Kada će se vratiti u kavez? Može li dogurati do samog vrha u jakoj azijskoj organizaciji? Trenutno je puno upitnika, a vrijeme će nam dati vjerojatno sve odgovore koje tražimo.

Soldićev menadžer Ivan Dijaković siguran je da će odgovori biti pozitivni u korist Roberta Soldića. Dijaković niti malo ne sumnja u svog borca i prijatelja, a putem Instagrama dao je javnu podršku Robertu Soldiću.

‘‘Nadam se da ste uživali u borbi. Roberto Soldić će biti ONE-ov šampion. Ne danas, ne sutra, ali prije ili kasnije bit će ONE-ov šampion, obećavam. Želim zahvaliti svima koji su podržavali Soldića uživo u dvorani ispred TV-a, hvala vam puno. Veliko hvala cijelom UFD Gym timu, puno hvala svim trenerima i čestitke Zebaztianu na pobjedi. Veliko hvala ONE Championshipu i Chatriju Sityodtongu na svemu!‘‘, napisao je Dijaković u svojoj objavi, a osvrt je zaključio zahvalom Bogu.

Podršku su u komentarima ostavili poznati hrvatski borci poput Antonija Plazibata, Ivana Erslana, Ante Delije, Mladena Kujundžića itd., a Soldića je podržao i Joško Gvardiol, ponajbolji hrvatski nogometaš.

Sigurno da Soldić nije zadovoljan startom u ONE-u, ali loš početak ne mora definirati njegovu karijeru u toj organizaciji. Puno je vremena i prostora za popravak, a 28-godišnji Roberto Soldić zapravo bi tek trebao prikazati svoje najbolje nastupe.

Linker
18. travanj 2024 19:39