Regija

Stefan Sekulić otpušten iz UFC-a, no već je ugovorio novu borbu

Stefan Sekulić
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bački Petrovac ugostit će SBC 32 Revenge priredbu 24. srpnja ove godine.

Nažalost, Srbija je ostala bez jednog od svojih predstavnika u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. 29-godišnji Stefan Sekulić više nije član UFC-a te će idući nastup odraditi pod okriljem Serbian Battle Championshipa (SBC). Njegov protivnik bit će Brazilac Carlo ''Neo'' Prater, a borba će 24. srpnja predvoditi SBC 32 Revenge priredbu.

Sekulić je za UFC debitirao u rujnu 2018. godine. Prihvatio je borbu na short notice (dva tjedna ranije) protiv ruskog borca Ramazana Emeeva. Iako je Srbin izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, uzevši u obzir sve okolnosti, definitivno nije razočarao. Već u prosincu te godine dočekala nas je vijest da je USADA pronašla nedozvoljene supstance u tijelu Stefana Sekulića te je srpski borac suspendiran na dvije godine. Povratak se dogodio u travnju ove godine kada je imao priliku nastupiti na UFC 261 priredbi koju su predvodili Kamaru Usman i Jorge Masvidal.

Protivnik Stefana Sekulića na toj priredbi bio je Dwight Grant. Iako većina stranih medija smatra kako je Sekulić trebao pobijediti tu borbu, nažalost Srbin je poražen podijeljenom odlukom sudaca i čini se kako je drugi poraz u nizu bio presudan za srpskog velteraša. Ostaje dojam kako je Sekulić nes(p)retnim spletom okolnosti došao do dva poraza, no čelnici UFC-a nisu imali milosti i sada ga čeka naporan rad ka povratku na najveću pozornicu.

Gdje započeti povratnički put nego na mjestu koje ga je prvotno i lansiralo u UFC. U svome zadnjem nastupu prije odlaska u UFC, Sekulić je osvojio pojas prvaka srednje kategorije u SBC-u, a svih 14 dotadašnjih profesionalnih MMA nastupa odradio je u toj organizaciji ostvarivši 12 pobjeda i samo dva poraza. Na Instagram stranici ''SBC Revenge'' objavljeno je kako će Sekulićev protivnik biti iskusni Brazilac Carlo Prater.

39-godišnji borac nadimka ''Neo'' odradio je 55 profesionalnih borbi (34-20-1), a nastupao je za niz velikih organizacija poput UFC-a, WEC-a, Strikeforcea, WSOF-a i brojnih drugih. U ranijim fazama karijere pobjeđivao je velika imena poput Carlosa Condita, Melvina Guillarda i Pata Healyja. Zadnji nastup odradio je prije gotovo dvije godine, a nokautom nakon samo 69 sekundi borbe savladao je Cristiana Bonisa na King of Ring MMA 2 eventu.

Jasno je kako Sekulić treba novi pobjednički niz i nekoliko impresivnih nastupa kako bi došao do nove prilike u UFC-u te isprao gorak okus ovog otkaza. Teško je prihvatiti da je otpušten nakon takva dva poraza, no kompletnu situaciju može iskoristiti kao dodatan poticaj te se vratiti kao bolji i kompletniji borac. 29 mu je godina i najbolji dani su tek pred njim.

Linker
22. travanj 2024 16:00