Regija

Stošić i Pejić odradili posljednja sučeljavanja s protivnicima: Srpski borac odao počast ‘Reptilima‘

Phil De Fries i Darko Stošić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Ceremonijalno vaganje za sutrašnju KSW 67 priredbu prošlo je bez ikakvih problema

Sve je spremno za sutrašnji KSW-ov spektakl u Varšavi. Nakon ranije odrađenog službenog vaganja, borci su odradili i ceremonijalno vaganje za publiku i medije. Sve je prošlo u dobrom duhu i vedroj atmosferi, a pozitivna atmosfera naročito se osjetila prilikom sučeljavanja Darka Stošića i Phila De Friesa.

Srpski borac sutra će pokušati skinuti De Friesa s trona KSW-ove teške kategorije. De Fries je KSW-ov prvak od 2018. godine, a titulu je branio čak pet puta. Engleski borac na vaganju se pojavio 14.9 kilograma teži (120.1 kg je težio) od Stošića (105.2kg) i zasigurno će pokušati iskoristiti razliku u kilaži i veličini. Ipak, Stošić se na ceremonijalnom vaganju osvrnuo na razliku u kilaži, a ne djeluje nimalo zabrinut.

''Ja sam uvijek na ovoj kilaži, osjećam se odlično. Imam moć u svojim rukama i bit će to dobar meč.'', dok je prvak također dobio isto pitanje te je izjavio kako bi u svakom slučaju radije bio veći, nego manji od protivnika.

Netom prije sučeljavanja, Stošić je nešto uručio svome protivniku te su se obojica nasmijali na Darkov poklon. Ipak, teško je reći da se radi o znaku pažnje. Više je ovo bio nekakav oblik prijateljske provokacije. Stošić je nakon sučeljavanja upitan što je uručio De Friesu, a Darko je pojasnio.

''To je gušter ('reptil'). Radi se o grupi s Balkana koja podržava balkanske borce. Phil zna što je to.''

Dakle, Stošić je uručio igračku guštera, a time je odao počast članovima grupe Podcast Inkubator Reptili. Poznato je kako oni komentarima na društvenim mrežama često obasipaju protivnike regionalnih boraca. Ti komentari najčešće uključuju brojne ''emojije'' guštera, a na taj način iskazuju podršku domaćim borcima. Phil De Fries dobro je upoznat s takozvanim napadom ''Reptila'', a sada je dobio i prigodan poklon.

Filip Pejić također je odradio posljednje sučeljavanje. ''Nitro'' će se boriti protiv neporaženog Poljaka Dawida Smielowskog (8-0-0), a njihovo sučeljavanje također je prošlo bez tenzija. Inače, Pejić se na vaganju pojavio pola kilograma iznad gornje granice ''catchweighta'' u kojem su ugovorili meč. 69 kilograma pokazala je vaga zagrebačkom borcu, dok je Smielowski bio točno na 68.5 kilograma.

Ivan Erslan nije sudjelovao na ceremonijalnom vaganju jer je njegov nastup otkazan. Protivnik je imao velikih problema prilikom skidanje kilaže te je morao otkazati meč, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Snimku ceremonijalnog vaganja pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
18. travanj 2024 14:08