Regija

(VIDEO) Zagrijte se za večerašnji KSW sjajnim nokautima Pejića i Stošića

Stošić vs Kita | Rajewski vs. Pejić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Hrvatski i srpski borac posjeduju razorne udarce i nadamo se da će to i danas prezentirati

Velik dan čeka regionalne borce na današnjoj KSW 67 priredbi u Varšavi. Darko Stošić i Filip Pejić predstavljat će Srbiju i Hrvatsku na eventu najjače poljske MMA organizacije. Obojica su renomirani KSW-ovi borci, a danas ih čekaju jako važni mečevi.

Filip Pejić izgubio je posljednje dvije borbe pod okriljem KSW-a, a u posljednjih pet nastupa, upisao je čak četiri poraza. Ipak, treba istaknuti kako se ''Nitro'' borio protiv uistinu dobrih boraca u možda i najjačoj KSW-ovoj kategoriji. U većini tih nastupa, borac iz Dubrave zapravo nije izgledao loše, no uvijek je nešto nedostajalo za pobjedu. Zapravo ne uvijek, jer Pejić je krajem 2020. godine upisao sjajnu pobjedu.

Samo 12 sekundi trebalo je Pejiću da nokautira domaćeg predstavnika Sebastiana Rajewskog na KSW 56 priredbi. Radi se o drugom najbržem nokautu u povijesti promocije. Lukasz Jurkowski i dalje je rekorder. On je rekord (9 sekundi) postavio još 2004. godine na KSW 2 priredbi. Uglavnom, Pejić je protiv Rajewskog podsjetio na moć svog udarca, no već je neko vrijeme prošlo od toga. Novi podsjetnik dobro bi došao nama, ali još više samom Pejiću koji silno želi dokazati da vrijedi i pripada KSW-u.

Pejićev protivnik bit će 26-godišnji Dawid Smielowski. Poljak iza sebe ima osam pobjeda u jednako toliko nastupa, a svaku je upisao prekidom. Najavio je kako protiv Pejića neće biti ništa drukčije, ali borcima s kojima se dosad borio, daleko su neiskusniji od našeg ''Nitra''.

Što se drugog regionalnog predstavnika tiče, njega čeka još važniji meč. Naime, Darko Stošić borit će se u glavnoj borbi večeri, a radi se ujedno i o meču za titulu u KSW-ovoj teškoj kategoriji. Darkov protivnik bit će engleski borac Phil De Fries. 35-godišnji De Fries u nizu je od osam uzastopnih pobjeda, a šest ih je ostvario pod okriljem KSW-a. Pojas drži od 2018. godine i uspješno ga je branio čak pet puta.

De Fries je 15 kilograma teži od Stošića bio na jučerašnjem vaganju i zasigurno će pokušati iskoristiti tu razliku. Forsirat će Englez puno klinča i pokušat će odvest borbu u parter. Srpski borac s druge strane, oslanjat će se na ubitačnu snagu svog udarca. Stošić je u tri KSW nastupa upisao dvije pobjede nokautom i jednu na bodove. Poprilično impresivan Stole je bio u šestom mjesecu prošle godine. Darko je tada nokautirao Michala Kitu u prvoj rundi borbe na KSW 61 priredbi. Poljak je osjetio eksplozivnost i snagu srpskog borca, a nadamo se kako će Stošić upoznati i De Friesa sa svojim nokauterskim vještinama.

KSW-ova priredba započinje večeras u 19:00h. Ukupno osam borbi je na rasporedu. Stošić nastupa u glavnoj, osmoj borbi večeri, dok je Pejićev meč peti po redu. Prijenos eventa bit će dostupan putem KSW TV platforme, no potrebno je platiti PPV. Cijena iznosi 10 eura, a kupovinu možete izvršiti OVDJE.

Linker
14. travanj 2024 13:03