Regija

Strašan nokaut Ivana Erslana! Sjajni hrvatski poluteškaš ‘ugasio‘ je Bogdana Gnidka u prvoj rundi!

Ivan Erslan

 Zagreb, 280523. Arena Zagreb. Odrzava se MMA prvenstvo FNC 11: Fight for Legacy. Na fotografiji: Ivan Erslan - Dirlei Broenstrup, Erslan pobjednik.
32-godišnji borac zagrebačkog ATT-ja pružio je sjajan nastup na KSW Epic eventu

Kakva pobjeda Ivana Erslana, kakav povratak na pobjedničke staze! Ponajbolji hrvatski MMA borac nokautirao je Bogdana Gnidka (10-2-0) u prvoj rundi borbe na KSW Epic eventu.

Jako nezgodnu situaciju imao je Erslan uoči ovog meča. U svom prošlom nastupu izgubio je nokautom u prvoj rundi, mnogi su počeli sumnjati u njega i prerano ga otpisivati. No, Erslan se sabrao, odradio je odličan kamp u ATT-ju na Floridi i dokazao je kako pripada samom vrhu KSW-ove poluteške kategorije.

Nije se puno toga događalo u meču između Erslana i Gnidka. Gledali smo 50-ak sekundi ispitivanja snaga i čekalo se na prvu konkretniju akciju. Ta akcija došla je od strane Erslana.

Erslan je bacio desni direkt, dok je Gnidko pokušao kontrirati lijevim krošeom. Udarac Gnidka odsjeo je na ramenu Ivana Erslana, a hrvatski borac zatim sjajno pogađa lijevim krošeom ravno u bradu ukrajinskog poluteškaša. Bogdan Gnidko pao je ‘‘kao pokošen‘, Erslan je dodao još jedan udarac desnicom i to je bilo dovoljno za okončati ovaj meč. 54 sekunde trajala je borba između Erslana i Gnidka.

Tako je Erslan došao do 14. pobjede u profesionalnoj karijeri i četvrte pod okriljem KSW-a. Sigurno je Erslanu laknulo nakon ovakvog izdanja, sigurno je i on sam barem malo sumnjao u sebe nakon prošlog poraza, ali dokazao je da posjeduje mentalnu snagu, kao i kvalitetu za velike rezultate.

Bogdan Gnidko najavljivan je kao finišer, kao strašno ubojit borac koji je posebno opasan u prvoj rundi. Međutim, Erslan nije ušao preplašeno, autoritativno je plasirao lijepu kombinaciju udaraca i ovaj put kući odlazi sretan, s velikim osmijehom na licu.

Nestrpljivo iščekujemo sljedeće Erslane korake u KSW-u. Kasnije ove večeri održat će se turnir četvorice u poluteškoj kategoriji i bit će okrunjen novi prvak kategorije do 93 kilograma. Ivan Erslan mogao bi biti sljedeći na redu za napad na titulu, a preostaje nam vidjeti tko će zasjesti na tron.

Linker
30. travanj 2024 06:25