Regija

Svjetsko prvenstvo u boksu loše započelo za naše predstavnike: Luka Pratljačić ispao u prvom krugu

Luka Pratljačić

 Screenshot (arena Sport)
Superteškaš iz Osijeka nije uspio izboriti meč protiv prvog nositelja turnira

Svjetsko amatersko prvenstvo za boksače nažalost nije dobro počelo za naše predstavnike. Prvi od ukupno trojice naših predstavnika ispao je u prvom krugu svjetske smotre. Osječanin Luka Pratljačić jučer se borio protiv kineskog superteškaša Danbieka Bayikewuzija, a podijeljenom sudačkom odlukom (4:1) slavio je Kinez.

Očekivalo se da će Luka proći prvu prepreku i da će izboriti meč protiv nositelja, Davita Chaloyana, ali to se nažalost nije dogodilo. Član BK Osijek nikako nije uspijevao pronaći svoj ritam i osjećaj za distancu. Bayikewuzi mu je radio probleme sa svojom visinom i duljinom, a Pratljačić je u trećoj rundi morao krenuti na sve ili ništa. Uspio je Luka baciti kineskog predstavnika u nokdaun tijekom posljednje treće runde, ali bilo je to nedovoljno za preokret i pobjedu u prvom krugu.

Pratljačić je proteklih mjeseci bilježio jako dobre rezultate, a u desetom mjesecu prošle godine porazio je i spomenutog Chaloyana na turniru u Mariboru. Nadali smo se da Luka može konkurirati i za odličja na ovom SP-u, ali njegov meč protiv Bayikewuzija samo je dokaz kako se apsolutno nikog na SP-u ne može unaprijed otpisati, jer svi ti boksači s razlogom su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Treba spomenuti kako se Pratljačić ranije ove godine mučio i s ozljedom lijeve šake, a Luka je inače ljevoruk. Šteta što je turnir u Uzbekistanu ovako rano završio za Luku, ali ne sumnjamo da će se 25-godišnji Osječanin brzo vratiti na pobjednički kolosijek.

Danas će nastupiti drugi hrvatski predstavnik, po mnogima trenutno naš najbolji amaterski boksač. Gabrijel Veočić boksat će protiv Moldavca Andreija Chiriacova u prvom krugu poluteške kategorije (-80 kg). Njegov meč osmi je po redu u ringu 2B, a program započinje od 10:00h ujutro. Porazi li Chiriacova, Veočić ide na Jeromea Ennisa koji dolazi s Jamajke.

Osim Veočića i Pratljačića, hrvatske boje na SP-u će braniti i Marko Čalić u teškoj kategoriji (+92 kg). Čalić je ždrijebom preskočio prvi krug, a turnir će započeti od šesnaestine finala. Han Yuezhen iz Kine bit će njegov protivnik.

Linker
14. travanj 2024 00:39