Regija

Tariel Abbasov predvodit će današnju priredbu u Bugojnu: ‘Pripremao sam se s najboljima u Rusiji, a pojas mi nije cilj!‘

Tariel Abbasov

 SCREENSHOT (YOUTUBE, FNC)
Kako tvrdi, umjesto pojasa zanima ga UFC

Dijeli nas nešto manje od osam sati do finala četvrte sezone FNC Armagedona u kojem će četiri borca postati prvaci perolake, lake, srednje i poluteške kategorije. Osim ovih borbi, večeras u Bugojnu gledat ćemo i pet superborbi, gdje će nastupati većinom domaći borci, a samu priredbu predvodit će azerbajdžansko-izraelski borac Tariel Abbasov (7-0).

Ovo će mu biti drugi profesionalni nastup u FNC-u nakon što je na FNC-u 10 gušenjem ekspresno riješio Maura Paixaa u prvoj rundi, a nakon četiri mjeseca, vraća se u oktogon najjače regionalne MMA promocije. S druge strane kaveza stajat će mu gruzijski borac, Peiman Haciyev (9-3) koji će ovim putem debitirati u promociji. Povodom borbe Tariel nam je otkrio nešto više o svojim pripremama.

"Za ove pripreme letio sam u Rusiju gdje sam se četiri tjedna spremao s najboljim borcima, borcima koji nastupaju u ACA organizaciji. Kamp je prošao odlično, kao što sam i rekao, imao sam sjajne trening partnere i stvarno sam zadovoljan."

Upitali smo ga kako se osjeća budući da predvoditi večerašnju priredbu.

"To mi ne stvara neki pritisak, upravo suprotno, puno ću bolje nastupiti što je više pritiska nad mnom. Drago mi je da ću predvoditi event jer će sve oči biti uprte u mene što je bitno u ovom sportu, morate biti pod svjetlima pozornice."

Pričao nam je o svome protivniku. Iz onog što je rečeno, vidi se da se jako dobro pripremio za njega i da u potpunosti zna što su prednosti, a što mane.

"Mislim da je jako opasan i to pogotovo na samom početku borbe. Baca jake udarce i bori se srcem, sa svakim udarcem vas pokušava nokautirati, ali zbog toga se brzo umori. Isto tako, nije dobar u ‘grapplingu‘, on je kickboksač i zato moram biti oprezan, ima dobar lijevi ‘middle kick‘ i ‘overhand‘ što znači da moram držati distancu i pustiti ga da se umori, a onda dolazi moje vrijeme", studiozno će Abbasov o svome protivniku.

Na kraju smo ga pitali o budućim planovima, a možemo reći da je pomalo iznenadio odgovorom.

"Ne želim se boriti za pojas, to mi nije cilj! Želim doći u UFC. Možda sam se prije ove borbe trebao boriti za pojas, ali sada se želim boriti s najboljim borcima, pobijediti ih i doći u najjaču svjetsku MMA promociju", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 06:23