Regija

Tariel Abbasov zaključio je FNC-ov event u Bugojnu: Gruzijac Haciyev poprilično ga je namučio

Marko Petrak (lijevo) i Tariel Abbasov (desno)

 Screenshot (rtl Premium)
Neporaženi Tariel Abbasov zadržao je svoj niz neporaženosti i nakon osmog profesionalnog nastupa

Nakon četiri ‘‘superfighta‘‘ i četiri finala FNC Armagedona, uslijedila je glavna borba večeri na FNC-ovom eventu u Bugojnu. Ovaj meč nije nudio obračun regionalnih boraca, ali u kavezu su se našla dva fantastična borca.

Neporaženi Tariel Abbasov (7-0) tražio je osmu uzastopnu pobjedu, a Gruzijac Peyman Haciyev (9-3) bio je u službi njegovog protivnika. Abbasov se u početnim trenucima pomalo mučio s brzinom svog protivnika, ali problem je riješio rušenjem i kontrolom u parteru. Manje od dvije minute trebao je Abbasov za doći do ‘‘full mount‘‘ pozicije, a sredinom runde imao je nešto lošiji pokušaj poluge na ruci. Haciyev je nakratko završio u gornjoj poziciji, ali bio je neoprezan i brzo ga je Abbasov vratio u podređenu poziciju. Nemilosrdno je Abbasov pritiskao i udarcima iz gornje pozicije radio je velike probleme Haciyevu. Prezentirao je Abbasov zašto ga se smatra ponajboljim borcem na cijelom FNC-ovom rosteru, a 30-ak sekundi prije kraja runde bio je i blizu pobjede prekidom. Zaključao je Abbasov stražnje gušenje (‘RNC‘), ali borbeni Haciyev uspio se izvući te izdržati do kraja prve runde. Bila je to jako teška runda za Gruzijca koji je djelovao podosta iscrpljeno tempom koji je nametnuo Abbasov. 42 udarca pogodio je Abbasov u prvoj rundi, naspram Haciyeva koji je samo sedam puta uspješno pogodio.

Gruzijac je drugu rundu otvorio dobrim pokušajem ‘‘high kicka‘‘, ali brzo je Abbasov primirio njegov nalet novim rušenjem i dolaskom u ‘‘full mount‘‘. Tri i pol minute ostale su do kraja runde nakon što je Abbasov došao u ‘‘full mount‘‘ i djelovalo je kao da ćemo vidjeti prekid tijekom ove runde. Abbasov je nakon 50-ak sekundi kontrole u ‘‘full mountu‘‘ došao u poziciju da uspostavi kontrolu s leđa, ali ostao je previsoko na leđima Haciyeva i neuspješno je pokušao zaključati ‘‘Suloev stretch‘‘. Haciyev se uspio pridići nakon tog pokušaja, ali Tariel Abbasov bio je neumoran i konstantno je tražio novo rušenje. Međutim, nešto više od minutu do kraja runde, Haciyev iznenađuje i ruši Abbasova. Iako je imao Abbasova u donjoj poziciji, Haciyev je izbjegao okršaj u parteru i pozvao je Abbasova na noge. Desnim krošeom Gruzijac je uspio uzdmrati Abbasova koji je djelovao sve iscrpljenije. Nije Haciyev uspio nadovezati dodatne udarce nakon toga, a Tariel Abbasov djelovao je uzdrmano i izmoreno nakon prvih 10 minuta.

Previše se Haciyev opustio i nonšalantno je ušao u treću rundu. Stražnjim kružnim udarcem nogom pokušao je pogoditi Abbasova, ali naravno da je promašio i Abbasov ga je ekspresno srušio početkom četvrte runde. Nakon tri minute treće runde, Abbasov je uspio prisiliti tvrdog Haciyeva na predaju. Zaključao je Tariel stražnje gušenje puno kvalitetnije nego ranije u ovom meču i došao je do teško izborene pobjede.

27-godišnji azerbajdžansko-izraelski borac odradio je jedan od težih mečeva u dosadašnjoj karijeri, ali na ovakvim mečevima skuplja se iskustvo. Abbasov je osim vrijednog iskustva došao i do osme pobjede u svom osmom profesionalnom nastupu.

Abbasov je nakon meča istaknuo kako ga je skidanje kilograma iscrpilo i utjecalo na njegovu kondicijsku spremu, a dodao je kako mu nije bitno hoće li se boriti za pojas, jer spreman je za bilo koga.

Pobjedom Abbasova završio je FNC-ov event u Bugojnu. Više o finalima FNC Armagedona možete pročitati OVDJE. Nakon Armagedona uslijedili su ‘‘superfightovi‘‘. Frano Brnada otvorio je drugi dio eventa porazivši Anžea Vujčića, a Tomislav Sičaja odradio je sjajan nastup protiv Jovana Kandića. Uslijedila je ekspresna pobjeda Selvera Mahmića, a zatim prvi poraz u karijeri za Ivana Sičaju. Zanimljive mečeve smo gledali na ovom eventu, a sada nam preostaje čekati početak devetog mjeseca i FNC-ov spektakl u Puli.

Linker
19. svibanj 2024 00:16