Regija

Tiriel-Luka Abramović sjajno otvorio Svjetsko amatersko prvenstvo: Nokautom je izborio nastup u četvrtfinalu

Tiriel-Luka Abramović

 Instagram (fnc, Tiriel-luka Abramović)
Teškaš iz zagrebačkog ATT-ja bez većih problema izborio je nastup u četvrtfinalu SP-a

Tirana je ovaj tjedan grad domaćin Svjetskog amaterskog prvenstva u MMA-u. Hrvatska reprezentacija u Albaniju je otputovala s jednim predstavnikom, a naše boje brani borac iz zagrebačkog American Top Teama, Tiriel-Luka Abramović.

22-godišnji Riječanin dobro je poznato ime s domaće amaterske scene, a dvaput smo ga ove godine gledali na FNC-ovim amaterskim eventima. U oba navrata Tiriel-Luka upisao je pobjedu i djeluje sve spremniji za iskorak u profesionalne vode.

Nastup na amaterskom SP-u možda bude i njegov posljednji korak prije nego se okuša među profesionalcima, a talentirani hrvatski teškaš odlično je započeo turnir u Tirani.

Abramović je turnir započeo u osmini finala, a borio se protiv Kosovara Florena Isenija. Hrvatski teškaš došao je do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi, a meč je ukupno potrajao četiri minute i 34 sekundi. Mečevi na SP-u ugovoreni su na tri runde po tri minute. Saša Drobac u ulozi je glavnog trenera naše reprezentacije.

Tiriel-Luka Abramović u četvrtfinalu SP-a borit će se protiv američkog teškaša Caryja Millera. Prema podacima s Tapologyja, Millerov amaterski ‘‘score‘‘ iznosi 9-1, a u prvom kolu ovog turnira Miller je bio slobodan.

Miller je nastupio na SP-u i ranije ove godine, točnije u veljači (2. mjesec). Beograd je tada ugostio Svjetsko amatersko prvenstvo, a Miller je dogurao do četvrtfinala. U osmini finala porazio je Ukrajinca Volodymyra Nesterenka, a zatim je u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg osvajača zlatne medalje, Rasula Magomedova.

Meč između Abramovića i Millera na rasporedu je sutra, a u kavezu bi se trebali naći oko 16:25h. Kompletan ždrijeb i rezultate turnira možete pratiti klikom na LINK.

Linker
15. ožujak 2024 16:21