Regija

Tomo Spahović izlazi iz zatvora i poručuje: ‘Vraćam se jači nego ikad, povratak će biti impresivan!‘

Tomislav Spahović

 Instagram (tomislav Spahović)
Više od šest godina, prošlo je od posljednjeg MMA nastupa Tomislava Spahovića

Bosanskohercegovački borac Tomislav Tomo Spahović, svojevremeno je glasio za jednog od najopasnijih boraca u regiji. Osam pobjeda i šest poraza, njegov su dosadašnji rezime, no njegova impozantna fizička građa i nevjerojatna snaga, činile su ga izuzetno zastrašujućim.

Dobre nastupe pružao je Spahović pod okriljem FFC-a, unutar kojeg je imao četiri pobjede i jedan poraz. Izgubio je upravo u svom posljednjem nastupu koji je odradio 2015. godine, protiv Marcina Prachnija. Spahović sve od tada nije nastupao, a razlog tome, jesu ozbiljni problemi sa zakonom u koje je upao.

Naime, Tomislav Spahović 2016. godine optužen je na sedam i pol godina zatvora, zbog ubojstva Amila Geca. Bosanskohercegovački borac, uputio je pet hitaca prema spomenutoj žrtvi, a jednim je ranio Geca u glavu. Dan kasnije, žrtva je podlegla ozljedama.

Borac nadimka ''Zvijer'', tako je kao 26-godišnjak, morao na višegodišnje izdržavanje zatvorske godine. Njegova karijera na taj način je privremeno zaustavljena, no 32-godišnji Spahović, najavio je skori povratak. Naime, Spahović je putem Instagrama objavio kako mu je odobreno uvjetno izdržavanje kazne.

"Pozdrav za sve moje prijatelje i MMA fanove. Moram s vama podijeliti jednu ekskluzivnu vijest: Potvrđeno mi je uvjetno izdržavanje kazne, što znači da sam za nekoliko mjeseci konačno slobodan. KRAJ! To znači da se 'The Beast' uskoro vraća i u potpunosti se vraćm treningu te natjecanju u slobodnoj borbi. Najbolje tek dolazi! Vidjet ćete potpuno novo izdanje 'zvijeri', vraćam se jači nego ikad. Za sve druge informacije oko datuma povratka, bit ćete obaviješteni putem društvenih mreža. Samo jedno mogu reći, povratak će biti impresivan!", napisano je u objavi na Spahovićem Instagram profilu u kojoj je priložena i fotografija rješenja kojim mu se odobrava uvjetna.

Bosanskohercegovački poluteškaš i dalje je u dobrim godinama za MMA borca (32). Ukoliko se ozbiljno prihvati treninga i priprema, nema razloga da ponovno ne pruži zanimljive nastupe. U svakom slučaju, bit će zanimljivo popratiti cjelokupnu situaciju po pitanju njegove karijere.

Linker
14. ožujak 2024 16:15