Regija

Tomo Spahović lijepo odao poštovanje Fabjanu: ‘Želim ti sve najbolje i nadam se da ćemo opet podići dvoranu na noge‘

Miran Fabjan (lijevo) i Tomo Spahović (desno)

 Fnc
Tomislav Spahović sportski se nosi s porazom i ne traži nikakve izlike za poraz na domaćem terenu

Malo je FNC-ovih mečeva koji su uzbudili regiju i privukli toliko pažnje kao što je privukao meč između Tomislava Spahovića i Mirana Fabjana.

Spahović i Fabjan u tjednima uoči borbe ponudili su nam sjajnu uvertiru, međusobno se prozivajući i promovirajući svoj meč. Osjetno glasniji u prozivkama bio je Fabjan, ali svoje riječi na kraju je i opravdao, upisavši pobjedu tehničkim nokautom.

Slovenac je izdržao početni nalet Tome Spahovića, preživio je podređene pozicije u parteru, a čak je nanosio i podosta štete kao donji u parteru. Spahović nije uspio konkretnije iskoristiti svoje hrvačke i parteraške vještine, a kako je meč odmicao, bosanskohercegovački borac bio je sve umorniji, a Fabjan je zadržao svježinu i za treću rundu.

Osjetio se Spahovićev ‘‘ring rust‘‘ i pauza koja je potrajala osam godina, dok je Fabjanu ovo bio treći meč u ovoj kalendarskoj godini. Zasluženo je na kraju slavio slovenski borac, a Spahoviću sigurno nije bilo lako prihvatiti poraz.

Tomo se borio pred domaćom publikom u Sarajevu, najavljivao je veliki povratak i bio je uvjeren kako je kompletniji borac od Fabjana. Nažalost, Fabjan se pokazao ‘‘tvrdim orahom‘‘ i Tomo nije uspio pobjedom okruniti svoj povratak.

Treba ipak odati poštovanje i Spahoviću. Pružio je vrlo uzbudljiv i zanimljiv meč, a sportski se nosi i sa samim porazom. Nije tražio izlike i još jučer je čestitao svom protivniku putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

image

Tomo - story

Instagram (tomo Spahović)

Sinoć se Spahović dodatno oglasio, ovaj putem preko svog Facebook korisničkog računa. Spahović je u ovoj objavi dodatno iskazao poštovanje Miranu Fabjanu.

‘‘Ovo je BIT SVEGA U OVOME SPORTU! ‘Respect‘, poštovanje! Svaka čast Miranu Fabjanu na izvedbi i pruženoj borbi. Tu noć si bio bolji i svaka čast na tome. Želim ti sve najbolje u narednim borbama i karijeri. Nadam se da ćemo nekad odraditi revanš i opet podići dvoranu na noge, gdje god to bilo. Poštovanje.‘‘, lijepa je poruka bosanskohercegovačkog borca.

Usprkos ‘‘trash talku‘‘ koji je prethodio borbi, Fabjan i Spahović sportski su se pozdravili odmah po završetku meča, a očito je da među njima nema nikakve ‘‘zle krvi‘‘. Promociju meča odradili su na odličan način, a najbitnija je sportska poruka koju su na kraju odaslali.

Veselimo se novim nastupima ova dva regionalna veterana.

Linker
01. svibanj 2024 21:20