Regija

Uroš Medić ostavio vrlo pozitivan komentar nakon prvog poraza u profesionalnoj MMA karijeri

Uroš Medić i Jalin Turner
 Screenshot
Drugi UFC nastup neće po dobrom pamtiti srpski UFC borac Uroš Medić

Nemali broj fanova ostao je iznenađen porazom Uroša Medića protiv Jalina Turnera na UFC 266 priredbi. Zapravo, ne toliko porazom koliko načinom na koji je do njega došlo. Amerikanac je Vojvođanina prvobitno ugrozio udarcima, a onda ga završio gušenjem. Sve se to dogodilo vrlo rano u borbi, gdje do sada neporaženi Medić nije uspio niti pokazati gotovo ništa iz svog repertoara.

Najteže je naravno bilo njemu samom. Iako je nedugo prije borbe rekao kako mu nula ne znači puno, jer je ovo sport u kojem se gubi te kako je već ranije gubio, nije lako poraz doživjeti u borbi gdje te većina smatra favoritom i borcem kojem bi upravo ta borba trebala biti odskočna daska prema većim izazovima. Nakon što su mu se dojmovi slegli, Medić se obratio prijateljima i fanovima putem objave na Instagramu.

"Gorak je osjećaj poraza u bitci, no to je priroda zvijeri. Volim ovo sranje neovisno o svemu. Čestitke za mog protivnika i hvala svima na podršci i dobroj energiji. Vratit ću se", napisao je Medić.

Od njega se uistinu puno očekivalo, nakon što je briljirao u borbi na Contender Seriesu, kojom je ugovor s UFC-om izborio, a onda i u prvoj borbi unutar promocije, kad je u ožujku doslovno demolirao Aalona Cruza. Ipak, ovog puta nije imao uobičajenu prednost u dužini ekstremiteta, nego je čak imao krupnijeg protivnika od sebe. Nažalost po Medića, nije imao dobar plan B kad je vidio da mu prvi, orijentiran borbi s distance, neće upaliti kako je zamislio. Turner je ovog puta bio izdržljiviji, agresivniji te ukratko borac koji je u borilištu više tražio pobjedu.

Medić je i dalje vrlo mlad borac, član je sjajnog tima i ima jako pozitivan stav prema onome čime se bavi. To su jako dobre predispozicije za napredak. Naravno, prije svega treba ovu borbu uzeti kao lekciju i učiniti sve što može da mu se pogreške iz iste na ponove.

Linker
26. travanj 2024 03:33