Regija

Uroš Medić u lovu je na novu UFC pobjedu: ‘Ne bojim se poraza jer sam rođen kao pobjednik‘

Uroš Medić
 screenshot (YouTube)
Sjajni srpski borac svojim je UFC debijem postao svojevrsni novi hit lake kategorije

Uroš Medić jedan je od onih boraca s UFC-ovog Contender Seriesa koji su do sada ostavili nekako najbolji dojam u samoj promociji. Zapravo, nakon što je u kolovozu prošle godine ugovor osigurao, Medić je odradio tek borbu protiv Aalona Cruza u ožujku ove godine, no oba ta nastupa bila su dovoljno da on predstavi svoju borilačku klasu, ali i sjajan karakter, na račun kojeg je odmah dobio veliki broj fanova.

Ovaj srpski borac iz vojvođanske Budosave do UFC-a je došao tako što je kao student doputovao u Aljasku i tamo krenuo trenirati MMA. Uz pomoć svog tima iz Alaske dogurao je do UFC-a, ali onda se morao podići na viši nivo te je postao članom Kings MMA tima u Kaliforniji. Borba koju će ovog vikenda odraditi na UFC 266 priredbi druga je otkako je član tog tima. Ipak, nije zaboravio one zahvaljujući kojima je prvi uspjeh postigao.

"Master Cordeiro je jako dobar prema meni. Treniram zajedno s Marvinom Vettorijem, Gigom Chikadzeom, Beneilom Dariushem, Kelvinom Gastelumom i drugima. Proveli smo jako puno vremena pripremajući se za ovu borbu, ali bio je to jedan zabavan kamp. Svi su mi bili od pomoći", rekao je Medić za službenu UFC stranicu, dodavši:

"I dalje sa sobom imam dio Anchorage Brazilian Jiu-Jitsu tima s Aljaske. Trener Ryder je tu i bit će u kutu s Cordeirom. Blagoslov je imati ih obojicu sa sobom."

Urošu se nedavno u Kaliforniji pridružio brat Dušan kojeg prije toga nije vidio dvije godine, a oko njegovog dolaska pomogao je i sam UFC. Otkrio je Uroš kako mu je to puno pomoglo, a brat mu pomaže i oko Vloga koji je u vezi svog UFC 266 nastupa odlučio snimiti.

Medić je od svog prvog nastupa simpatije osvojio kombinacijom simpatičnog karaktera i iskrenosti. A sve se čini kako se ovdje radi o jednom uistinu dobrom momku. Zapravo, taj njegov odnos prema timu s Aljaske je jako dobar dokaz toga.

"Kad sam krenuo trenirati MMA bilo je trenutaka da nisam imao novca i bilo mi je teško osigurati sredstva potrebna za treniranja. Moj trener na Aljasci mi je u to vrijeme dozvolio da praktički treniram besplatno. Pomogao mi je i dao mi je smjernice kakve su mi u to vrijeme bile potrebne. Otkako sam otišao u Kings i dalje ga imam uz sebe i ta dvorana me još uvijek podržava. Te sve momke namjeravam posjetiti odmah nakon ove borbe. Imati prave ljude oko sebe je blagoslov. Ne znam koliko ljudi se time može pohvaliti, ali svako malo sjednem i razmišljam o tome, puno mi to znači", dodao je.

Medić je za sada neporažen i svojim atraktivnim nastupima stvorio je oko sebe neki hype. Taj hype je njegov protivnik Jalin Turner najavio ovog vikenda prekinuti. Nulu svakako nije lako braniti, no čini se da se Uroš time ne opterećuje.

"Ja sam pobjednik, pobjednik sam cijeli svoj život. Doživio sam poraze i nikad me nisu zabrinjavali. Nisam ih se držao. Ne razmišljam previše o svom omjeru. Namjeravam ostati neporažen što duže mogu i to tako da ću nastaviti raditi ono što sam radio do sada. Pobjeđivati, jer to je ono što me najviše motivira. Pobjedama dobivam motivaciju za nove pobjede", zaključio je Medić, čija se borba nalazi na ranom uvodnom programu priredbe u Las Vegasu.

Medić, inače poprilično visok za borca lake kategorije, ovog puta neće imati ono na što je navikao, prednost u visini i dužini ekstremiteta. No, neće to imati niti njegov protivnik. Intrigantna borba može nam puno toga otkriti o obojici, ali više pažnje svakako će biti usmjereno na Medića. Od njega se očekuje nastavak potvrde velikog potencijala i još jedna atraktivna agresivna borba. On sam tvrdi kako je to spreman još jednom isporučiti.

Linker
18. travanj 2024 15:23