UFC

Marlon Moraes traži povratak pobjedama: ‘Ja sam šampionski materijal i to ću dokazati‘

Marlon Moraes vs. Merab Dvalishvili
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilskog borca bantam kategorije čeka izuzetno težak protivnik u vidu Meraba Dvalishvilija

UFC 266 priredba izuzev sjajnog ''main carda'' nudi i poprilično zanimljiv program na preliminarnom dijelu priredbe. Tako ćemo u posljednjem meču tog dijela programa gledati obračun dvojice rangiranih bantamaša. Bivši izazivač Marlon Moraes (23-8-0, 5-4 UFC) izlaz iz gubitničkog niza tražit će protiv Gruzijca Meraba Dvalishvilija (13-4-0, 6-2 UFC). Za razliku od Moraesa koji ima dva poraza zaredom, Dvalishvili je pobijedio posljednjih šest protivnika i korača ka samom vrhu kategorije. Trenutno je na 11. mjestu ljestvice izazivača dok Marlon Moraes okupira šesto mjesto.

33-godišnji Marlon ''Magic'' Moraes u lipnju 2019. godine izgubio je od Henryja Cejudo u meču za pojas UFC-ove bantam kategorije. Borbu poslije toga, ''Magic'' je savladao Josea Alda podijeljenom sudačkom odlukom, ali nakon toga su uslijedili porazi tehničkim nokautom od Coryja Sandhagena i Roba Fonta. Svjestan je Moraes da ga treći poraz u nizu dovodi u tešku situaciju i posve ga udaljava od vrha kategorije. Brazilac priznaje da osjeća pritisak zbog toga.

''Uvijek postoji pritisak u UFC-u. Nekada ga ima više, a nekada manje, ali definitivno osjećam više pritiska ovaj puta. Izgubio sam posljednja dva meča i sada moram pobijediti. Ja sam pobjednik, to je ono što radim i ne volim gubiti. Mrzim poraze, a izgubio sam posljednja dva meča. Dat ću sve od sebe i napustit ću Las Vegas podignute ruke.'', rekao je Marlon u razgovoru za MMA Fighting.

Meraba Dvalishvilija mnogi smatraju materijalom za sam vrh kategorije. Neumorni hrvač izuzetno je neugodan borac, a svakom borbom dodatno napreduje. Borac nadimka ''The Machine'' izgubio je uvodna dva nastupa pod okriljem UFC-a. Frankie Saenz porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom, a od Rickyja Simona izgubio je na izrazito kontroverzan način. Naime, Ricky je zaključao ''giljotinu'' i pokušavao je završiti Meraba u borbi kojom je Gruzijac pretežno dominirao. Dvalishvili je odbijao tapkati i izdržao je do kraja borbe, no sudac je naknadno presudio kako je Merab ipak zaspao prije kraja borbe te je Ricky Simon slavio tehničkim submissionom. Završnicu te borbe možete pogledati ispod odlomka.

Moraes smatra kako je Merab Dvalishvili izrazito neugodan protivnik te ga svrstava u sami vrh ove kategorije. Međutim, ''Magic'' želi dokazati da unatoč dva poraza u nizu i dalje pripada vrhu kategorije.

''On (Dvalishvili) se diže u ovoj promociji, trenutno je u Top 10 i jedan je od najboljih na svijetu po mom mišljenju. Njegovo hrvanje je nevjerojatno, kondicijski je odličan i nikada ne staje. To je prava borba, ono što volim. On će ići po pobjedu, ja ću uzvratiti i vidjet ćemo tko će biti bolji. Ja vjerujem u svoje vještine i vjerujem da mogu neutralizirati njegovu taktiku. Znate kako kažemo u Brazilu, 'plaćate samo ono što je na vašem tanjuru'. On je puno toga stavio na svoj tanjur i platit će za to. Dugo nisam bio ovako zdrav. Ja sam šampionski i to ću dokazati. Svi ćete gledati i nemojte treptati. Ja ću pobijediti. Ne znam kako, ali ovo je moja borba. On je hrvač visoke razine, borac na visokom levelu, ali ja sam bolji.'', dodao je Marlon Moraes.

Sve u svemu, čeka nas zanimljiv obračun stilova. Marlon Moraes borac je koji će unatoč crnom BJJ pojasu ovdje preferirati borbu u stojci te će tražiti novi spektakularni nokaut. Taktika Meraba Dvalishvilija uvijek je ista. Konstantan pritisak, hrvanje i odlična kontrola. Oba borca su izrazito kvalitetni i ovo je borba koju treba sa zanimanjem popratiti.

Linker
25. travanj 2024 10:02