Regija

Vaso Bakočević javno priznao korištenje dopinga: ‘Normalno da sam uzimao, glupo pitanje‘

Vaso Bakočević

 Screenshot(youtube, Ksw)
Ovo je rijedak slučaj da je netko progovorio o ovoj temi jer time i sebe kompromitira

Najpoznatiji crnogorski borac Vaso Bakočević progovorio je o dopingu, njihovim benefitima i manama, te kontrolama na natjecanjima. Ovo je rijetko viđeni slučaj da jedan MMA borac javno prizna da je koristio bilo kakve dopinge, a Vaso je to učinio u svrhu toga kako bi udaljio borce od donošenja pogrešnih odluka i snošenja posljedica vezanih uz to. Intervju je objavio na svojem YouTube kanalu, a započeo ga je sa svojim priznanjem.

"Normalno da sam uzimao, glupo pitanje. Ja nemam problema s time da kažem istinu. Ovime želim poručiti ljudima da to ne bi trebali da rade. Devedeset posto profesionalnih sportaša je uzimalo nešto, čak i više od toga. Prvo oko čega se ljudi počnu raspitivati kada počnu trenirati je kemija. Okej mi je je kada powerlifteri, bodybuilderi i strongmeni nešto uzimaju, jer jedan bodybuilder ako izađe na binu bez kemije će biti smješan u odnosu na onoga koji je na kemiji."

Smatra kako izgled nije uvijek jedini pokazatelj je li netko na steroidima ili nije.

"Izgled je osamdeset posto ishrana, ne postoji magična pilula od koje ćeš dobiti pločice ili ramena. Izgled vara; imate jednog Josha Barnetta koji je padao na doping testovima, a građen je kao mlijeko u vrećici. Ali bio je nevjerojatno jak."

Progovorio je i o svojem prvom iskustvu sa nedozvoljenim sredstvima.

"Prvi put sam uzeo nešto u srednjoj školi, bio je to metan. To smeće košta 15-20 eura, a uzimao sam ga isključivo radi svog neznanja. Da mogu da vratim vrijeme nikada to ne bih koristio. Nije mi pomoglo. Kada prestaneš to uzimati sve mišiće izgubiš, a od svog tijela napraviš katastrofu."

Kaže da podizače nikada nije koristio iz opravdanog razloga.

"Dizalice kao što su kokain, "speed" i efedrin nikada nisam uzimao. Znam ih puno koji su to koristili prije mečeva, ali ja nikada nisam jer sam htio u meč ući opušten i hladne glave."

Za kraj je poručio mladima da se klone toga, a iznio je i svoj stav o tome zašto smatra kako su svi na nečemu.

"Moj savjet je da to sve izbjegavate ili da se konzultirate s nekime tko zna nešto o tome. Vjerujte mi, devedeset posto onih koji su se natjecali u MMA su na nečemu. Pogledajte samo onaj KSW, za PFL nisam siguran imaju li kontrole. Jedino UFC ima kontrole, a Bellator kontrolu ima samo kada je borba za titulu u pitanju ili glavna borba večeri. Mene protiv Koreshkova nisu testirali."

Linker
20. travanj 2024 16:21