Regija

Velika nada hrvatskog MMA-a debitirat će na FNC 20 eventu! ‘Crni Sin‘ pokušat će mu pokvariti debi

Tiriel Luka Abramović

 Screenshot (instagram, Tiriel Luka Abramović)
FNC je potvrdio nastup borca koji proteklih godina bilježi sjajne rezultate na amaterskoj sceni

Konačno! Ovo je ta jedna riječ koja prva pada na pamet nakon najnovije objave od strane FNC organizacije. Naime, vodeća regionalna MMA organizacija upravo je potvrdila još jedan meč na FNC 20 eventu, a čeka nas debi Tiriela Luke Abramovića.

23-godišnji borac iz Rijeke već nekoliko godina na glasu je kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih MMA boraca. Ali, Tiriel je sa svojim timom u ATT-ju pažljivo gradio karijeru i skupljao je iskustvo na amaterskoj razini, prije nego se odlučio otisnuti među profesionalce.

12 pobjeda i samo jedan poraz upisao je Tiriel tijekom svoje amaterske MMA karijere, a ove godine okitio se titulom europskog amaterskog prvaka. Bio je to znak da je Tiriel spreman za iskorak, a FNC 20 event vrhunska je prilika za mladog Tiriela da široj publici pokaže zašto glasi za jednog od najvećih MMA talenata u Hrvatskoj.

Deni Mirnić ime je 34-godišnjeg borca koji će se suprotstaviti Tirielu Luki Abramoviću u Areni Zagreb. Bosanskohercegovački borac zanimljivog nadimka "Crni Sin" dosad je odradio sedam MMA nastupa. Tri puta je napustio borilište kao slavljenik, a četiri puta upisao je poraz. Mirnić uglavnom nastupa na njemačkoj MMA sceni, a posljednji nastup upisao je krajem četvrtog mjeseca ove godine. "Crni Sin" pod okriljem USC organizacije nokautirao je debitanta Jimmyja Von Bommelena u prvoj rundi borbe.

Debi Tiriela Luke Abramovića sigurno će privući veliku pažnju nešto zagriženijih MMA fanova, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovako mlad i neiskusan borac snaći na tako velikoj pozornici pred više od 15 tisuća gledatelja. Svoje alate marljivo brusi u zagrebačkom ATT-ju gdje između ostalih trenira i s Darkom Stošićem koji je trenutno u pripremama za meč protiv Phila De Friesa. Zanimljivo je istaknuti kako FNC navodi da će Tiriel svoj profesionalni debi odraditi u poluteškoj kategoriji, dok je tijekom amaterske karijere uglavnom nastupao kao teškaš.

Može li Tiriel odmah u debiju oduševiti javnost ili će "Crni Sin" pokvariti njegove planove? Saznat ćemo za nešto više od mjesec dana!

Linker
22. listopad 2024 08:38