Regija

(VIDEO) Sky Sports posvetio najavni video Alenu Babiću: ‘Savage‘ uživa veliku pažnju u Britaniji

Alen Babić

 Instagram (sky Sports)
Ponajbolji hrvatski boksač ima priliku upisati se u povijest ovaj vikend

Borba karijere i životna prilika čeka Alena Babića ovog vikenda u Poljskoj. ‘‘Savage‘‘ će u subotu navečer boksati protiv Lukasza Rozanskog za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridgerweight‘‘ kategoriji. Babić se pobjedom može upisati u vječnost, a status svjetskog prvaka nešto je što boksačima mijenja život.

Nije Alen prije nekoliko godina niti sanjao da će jednog dana dogurati do ove razine. Bio je ponekad blizu napuštanja boksa, ali upoznavanje s Dillianom Whyteom i odlazak u profesionalne vode promijenio je život Alenu Babić.

Momak iz Rovinja odrađivao je je po tri do četiri meča godišnje i brzo se probio do prilike za osvojiti WBC-ovu Silver titulu u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. Uspio je Babić poraziti Adama Balskog u petom mjesecu prošle godine i time je postao izazivačem za svjetsku titulu u kategoriji do 102 kilograma.

Dugo je Babić čekao priliku protiv Kolumbijca Oscara Rivasa koji je tada nosio pojas, ali priliku nije dočekao. Rivas je otezao, ugovarao je mečeve protiv nekih drugih protivnika, ali zapravo nikad nije uspio niti braniti titulu, jer ozljede i komplikacije u organizaciji mečeva spriječile su njegov novi nastup.

Trebao se Rivas početkom ove godine boriti protiv Efea Ajagbe u teškoj kategoriji, ali meč je otkazao zbog ozljede oka i nedugo poslije je napustio titulu u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. Tada su Lukasz Rozanski i Alen Babić postali glavni kandidati za napad na upražnjenu titulu i taj meč na koncu je i ugovoren.

Babić se u Dubaiju spremao za ovaj meč, djeluje fizički nikad spremnije i maksimalno ozbiljno shvatio je priliku za osvojiti svjetsku titulu. O koliko se velikom meču radi za naš boks, govori i činjenica da svjetskog prvaka nismo imali od 2007. godine i svjetske titule koju je tada osvojio Stipe Drviš.

Veliku pažnju uživa Alen Babić ususret ovog meča, a tome u prilog govori činjenica da je i veliki Sky Sports objavio promotivni video o Alenu Babiću ususret borbi protiv Rozanskog. Sigurno da Babić uživa u pažnji, ali prava pažnja i popularnost tek slijede ako dođe do svjetske titule.

Još je nekoliko dana preostalo do meča između Babića i Rozanskog, a vrijedi pogledati i ovu kraću najavu Sky Sportsa. Video je ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 12:30