Regija

(VIDEO) Babić nakon pobjede karijere: ‘Oscar Rivas, idući si na redu i dolazim po tebe!‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Hrvatski boksač prozvao je svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji

Veliku pobjedu i sjajan meč pružio je Alen Babić večeras u O2 Areni. Publika je imala prilike gledati 10 rundi pravog rata između ''Savagea'' i Adama Balskog, a u konačnici je slavio hrvatski boksač i to jednoglasnom odlukom. Bio je to meč prepun uzbuđenja. Balski je dvaput uzdrmao Babića, a naš boksač kontrolirao je veliki dio borbe.

Zasluženo je Alen na kraju slavio i napokon se može pohvaliti pojasom. WBC-ov (Silver) pojas od sada će krasiti dom Alena Babića, a radi se o tituli kojom je Babić zapravo postao obveznim izazivačem u WBC-ovoj ''bridger'' kategoriji. Koliko mu znači osvajanje pojasa, Babić je opisao medijskim predstavnicima.

''Slušajte, već sam si vrtio po mislima malog Alena, onog koji nije imao 'Savagea' te nije znao u kojem smjeru ide. Držati ovaj pojas, sve mi znači. Nisam toliko ovisan o pojasevima, više mi je stalo do ovakvih mečeva za publiku. Ali čovječe, kako ga je lijepo imati. Nikad ga neću ostaviti. Nosit ću ga 20 dana u komadu, neću se niti tuširati.'', otkrio je Babić oduševljenje pojasom koji je osvojio.

Jedan od reportera otkrio je informaciju kako je Babić trenutno broj 1 kad je u pitanju ''trending'' na Twitteru u Velikoj Britaniji.

''Savage vojsko, hvala vam od srca. Nikad ne bih bio ovdje bez vas. Spreman sam dati svoj život za vas. Za svakog od vas.''

Krajem devete runde, Babić se nepotrebno opustio i Balski ga je strašno uzdrmao desnim krošeom. Djelovalo je kao da Babić ne zna niti gdje se nalazi, ali čudesno se oporavio za desetu rundu. ''Savage'' je objasnio što se dogodilo.

''Slušajte, ja sam uvijek opušten. Spilmont me skoro nokautirao, a ja sam bio opušten. Znam što radim, moj posao je boks. Spreman sam umrijeti. Znam da sam primio udarac i da je bio ilegalan. Svjestan sam, ali to je boks. Ionako se borimo, koga briga. Trebao sam se braniti, čak i nakon što je zvono odzvonilo.''

Babić je odao poštovanje Balskom, nazvao ga je najtežim protivnikom s kojim se dosad borio i sve to čini pobjedu još većom za njega.

Osvajanjem WBC-ova (Silver) pojasa, Babić je sada pred vratima svjetske titule. Meč s prvakom ''bridgera'' Oscarom Rivasom trebao bi biti sljedeći na redu, a mnogi smatraju da bi Alen trebao imati nešto oprezniji pristup protiv takvog boksača.

''To se nikad neće dogoditi! Nikada! Uvijek ću ići na sve ili ništa i želim Oscara Rivasa sljedećeg! Želim se boriti već idućeg tjedna. 'Savage' vojsko, otiđite na profil Oscara Rivasa i neka sazna za moje ime. Želim da se budi u dva ujutro razmišljajući o mom imenu. Oscar Rivas, idući si na redu i dolazim po tebe.''

Majka Alena Babića bila je u O2 Areni i prvi puta je svjedočila njegovom profesionalnom meču. ''Savage'' jednostavno nije mogao izgubiti takav meč.

''Ona je strašna, puno je opasnija i čvršća od mene. Sve ovo dolazi od nje. Ona mi je dala sve i sve što jesam, dugujem njoj. Ovu borbu posvećujem njoj. Ljubav koju mi je dala, novac ne može kupiti.'', objasnio je ''Savage'' značenje majke u njegovom životu.

U jako dobrom raspoloženju bio je ''Savage'' tijekom cijelog razgovora nakon meča, a kompletan nastup pred medijima možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 20:54