Regija

(VIDEO) ‘Bježi ‘Panchi‘, bježi koliko te noge nose!‘: Pogledajte snimku ceremonijalnog vaganja

Francisco Barrio (lijevo) i Vaso Bakočević (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
Akteri sutrašnjeg FNC 13 eventa odradili su posljednju zadaću uoči sutrašnjeg nastupa u Beogradu

U stilu velikih MMA organizacija, FNC je nakon službenog vaganja održao i ceremonijalno vaganje pred publikom i medijskim predstavnicima.

Ranije danas održano je službeno vaganje koje nije u potpunosti prošlo bez problema. Jedan borac nije uspio proći vagu, a njegovo ime je Ognjen Babić. Talentirani srpski borac inače je velteraš, a meč protiv Axela Nobou ugovorio je u ‘‘catchweightu‘‘ do 80 kilograma. Nije niti ‘‘catchweight‘‘ pomogao Babiću, jer srpski borac se na vaganju pojavio 1,6 kilograma iznad gornje granice. Babić je težio 81,6 kg, dok je Nobou ispoštovao dogovor i težio je 79,9 kg.

Vaso Bakočević i Francisco Barrio ugovorili su meč u ‘‘catchweightu‘‘ do 75 kilograma, a obojica su uspješno odradili svoju dužnost. Njihovo sučeljavanje bio je najiščekivaniji dio ceremonijalnog vaganja. Tenzije se osjete u zraku, ali nije bilo većih problema i težih ekscesa tijekom vaganje. Borci se čuvaju za ono najbitnije, a to je sutrašnji obračun u kavezu. Poruke boraca također su bile maksimalno kratke.

‘‘Bježi ‘Panchi‘! Bježi koliko te noge nose!‘‘, poručio je Vaso, a Croata je dodao:

‘‘Ja sam spreman!‘‘

Savo Lazić i Nikola Joksović predvode FNC 13 event, a ulog je pojas u velter kategoriji. Nikola Joksović branitelj je titule, a on i Lazić profesionalno su odradili svoju dužnost skidanja kilograma. Obojici je vaga pokazala 77 kilograma, a sučeljavanje je prošlo u sportskom tonu.

Ponajviše tenzija osjetilo se između Marka Bojkovića i Brazilca Lucasa Ananiasa. Talentirani srpski borac konstantno ističe da je Ananias jednom prilikom napao njegovog trenera Ivana Đorđevića ‘‘Icka‘‘, a tu priču nastavio je graditi i tijekom ceremonijalnog vaganja.

‘‘Napao mi je trenera, maloprije mi je htio napasti i oca. Osvetit ću mu se za to, sutra ćete vidjeti masakr u kavezu!‘‘, poručio je Bojković, a sučeljavanje je prošlo na rubu eskalacije.

image

Marko Bojković (lijevo) i Lucas Ananias (desno)

Screenshot (youtube, Fnc)

Snimku ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod teksta, a ispod videa nalaze se i rezultati službenog vaganja. Event počinje sutra od 20:00h, a sve najbitnije informacije o eventu očekujte sutra u našoj najavi nadolazećeg FNC 13 eventa. Spektakl je zagarantiran!

FNC 13 - Rezultati službenog vaganja

Glavni dio

Savo Lazić (77.0) – Nikola Joksović (77.0) – welterweight championship fight (-77 kg)
Francisco ‘Croata’ Barrio (74.8) – Vaso Bakočević (75.0) – catchweight (-75 kg)
Marko Bojković (70.7) – Lucas Ananias (70.7) – lightweight (-70 kg)
Ivica Trušček (78.6) – Jovan Marjanović (78.6) – catchweight (-79 kg)
Ognjen Babić (81.6) – Axel Nobou (79.9) – catchweight (-80 kg)

Preliminarni dio

Marina Spasić (53.8) – Samin Kamal Beik (53.2) – catchweight (-54 kg)
Dino Suljkanović (70.5) – Blažo Nikolić (70.2) – lightweight (-70 kg)
Aleksandar Vukosavljević (77.4) – Miladin Kolarski (77.5) – welterweight (-77 kg)
Boris Stanić (68.0) – Fran Luka Đurić (67.6) – Catchweight (-68 kg)

Linker
23. travanj 2024 08:06