Regija

(VIDEO) ‘Skinuo sam pet kilograma za 24h, ne pokušavajte ovo kod kuće‘: Vaso je dokumentirao proces skidanja kilaže

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Psycho Tv)
Procesi skidanja kilaže uvijek su zanimljivi za pogledati onima koji nisu svjesni kroz što borci prolaze uoči službenog vaganja

Nerijetko slušamo kako MMA borci govore da je skidanje kilaže teži proces od same borbe. Borci skidanjem kilaže za službeno vaganje dovode tijelo do krajnjih napora, a mnogi pokleknu tijekom procesa i ne uspiju spustiti kilažu ispod dogovorene granice.

Viđali smo slučajeve gdje su borci završavali hospitalizirani i morali su otkazivati svoje nastupe zbog iscrpljenosti uzrokovane skidanjem kilaže, a srećom, takvih slučajeva nije bilo jučer na vaganju za FNC 13 event.

Svi borci osim Ognjena Babića uspješno su odradili vaganje (Babić pao za 1,6 kg), a svoj proces skidanja kilaže detaljno je dokumentirao Vaso Bakočević. ‘‘Psihopata‘‘ je na svom YouTube kanalu objavio video naziva.

‘‘Skinuo sam 5 kg za manje od 24h (ovo ne pokušavajte kod kuće).‘‘

Detaljno je Vaso prikazao svu muku tog procesa, od dehidracije, do izvlačenja tekućine znojenjem i saunom. Dobrano se Vaso namučio, ali je u nekoliko navrata istaknuo kako je velik postotak masti na njegovom tijelu i da ima potencijala za skidanje kilaže čak i za perolaku kategoriju (-66 kg).

Na koncu je Vaso prošao vagu, ali zanimljiv je detalj iz najnovijeg FNC-ovog vloga uoči današnjeg eventa. Naime, Vaso je stao na vagu, a vaga je pokazala 75,1 kilogram. 100 grama iznad gornje granice bio je Bakočević, a ‘‘Croata‘‘ je stajao pokraj njega i promatrao je vaganje. Imao je Vaso još vremena za skinuti tih dodatnih 100 grama, ali ‘‘Croata‘‘ ga je poštedio dodatne muke.

‘‘Puštam te, puštam te.‘‘, govorio je Barrio i pristao je boriti se unatoč tih 100 grama iznad gornje granice. Vaso se zahvalio ‘‘Croati‘‘, a uslijedlo je još nekoliko trenutaka koji su protekli u vrlo prijateljskom tonu.

‘‘Hvala ‘Panchiju‘ za ovih 100 grama, ne moram mu dati 2-3 tisuće (eura).‘‘, poručio je Vaso dok se nalazio na vagi, pritom aludirajući kako bi ostao bez dijela honorara u slučaju pada vage.

Sve u svemu, Vaso i ‘‘Croata‘‘ uspješno su odradili vaganje, a kako je izgledao Bakočevićev proces skidanja kilaže, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
15. travanj 2024 14:15