Regija

(VIDEO) Vlado Šikić večeras traži prvu pobjedu u Oktagonu: Prisjetite se što je sve preživio u debiju za Oktagon

Vlado Šikić (lijevo) i Ronald Paradeiser (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon)
33-godišnji hrvatski borac lake kategorije upisao je težak poraz u debiju za organizaciju

Vladimir Šikić jedno vrijeme kotirao je kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih MMA boraca i predviđala mu se uspješna karijera. U periodu od 2010. pa sve do pretkraj 2017. godine, Šikić je upisao 10 pobjeda i jedan neriješeni ishod.

Vlado je 2017. godine trebao nastupiti na Cage Warriorsovom eventu, a Paddy Pimblett našao bi se na suprotnoj strani kaveza. Nažalost, do tog meča nije došlo, a Pimblett je u godinama koje slijede dosegao zvjezdani status unutar UFC-a. Šikić je s druge strane upisao prvi poraz u karijeri krajem te 2017. godine, a porazio ga je Damien Lapilus.

Nakon poraza od Lapilusa, uslijedila je četverogodišnja pauza. U potpunosti je Šikić nestao s borilačke scene, a vratio se krajem 2021. godine na EMC 8 eventu. ‘‘Submissionom‘‘ u trećoj rundi Vlado je porazio Nicu Cocuccija (11-3-1 uoči borbe). Bio je to uspješan povratak MMA-u, ali novi nastup Šikića čekali smo sve do drugog mjeseca ove godine.

Borac nadimka ‘‘Sunshine‘‘ dobio je priliku pod okriljem Oktagona, a uparen je s iskusnim Slovakom Ronaldom Paradeiserom. Tehničkim nokautom u drugoj rundi Šikić je upisao drugi poraz u karijeri, a bio je to jako loš nastup hrvatskog borca lake kategorije.

Već u prvoj rundi Paradeiser je bio nadomak pobjede prekidom. Slovak je zaključao stražnje gušenje i činilo se da je pitanje trenutka kada će Šikić tapkati ili ostati bez svijesti. Nevjerojatno je kako se Šikić uspio izvući iz takve pozicije i doći do gornje pozicije u zatvorenom gardu, ali to je vjerojatno jedina pozitivna stvar koju Šikić može izvući iz tog meča.

Ostatak borbe protekao je u apsolutnoj dominaciji Paradeisera. Slovak je pokušao svim mogućim udarcima iz svog repertoara, od bazičnih boksačkih kombinacija pa sve do pokušaja ‘‘letećim koljenom‘‘. Sudac je nakon dvije minute i osam sekundi druge runde procijenio da se Šikić ne brani aktivno i prekinuo je borbu.

Bio je to jako loš debi Šikića u češko-slovačkoj organizaciji, ali sigurno je i nešto dulja pauza odigrala svoju ulogu u tom nastupu. Dobra je vijest da je Šikić dobio novu priliku u Oktagonu, a gledat ćemo ga danas na Oktagon 46 eventu u Frankfurtu.

Ponovo će se Slovak naći na suprotnoj strani kaveza, ali ovaj put je riječ o Františeku Fodoru (9-7-0). Fodor je u seriji od dva uzastopna poraza i u meč protiv Šikića zapravo ulazi kao autsajder. Vlado mora doći do pobjede u ovom meču, ukoliko planira graditi ozbiljniju karijeru pod okriljem ponajbolje europske organizacije.

Nije dobro počelo za Šikića, jer na jučerašnjem vaganju bio je 1,2 ‘‘pounda‘‘ (0,54 kg) pretežak. Nadamo se da se to neće odraziti na njegovom nastupu, a Šikićev drugi nastup u Oktagonu možete pogledati večeras iza 19:00h. Oktagon 46 event počinje od 18:00h, a Šikić i Fodor treći su po redu.

Prijenos priredbe možete pogledati ukoliko ste pretplatnik na DAZN streaming servisu, a kako je izgledao Šikićev nastup protiv Ronalda Paradeisera, pogledajte u videu ispod ovog teksta. Moramo priznati da je meč bio vrlo uzbudljiv.

Linker
27. travanj 2024 05:30