Regija

(VIDEO) Dobar posao u Kanadi! Hrvatski boksač Mate Rudan trebao je poslužiti kao ‘odskočna daska‘, ali deklasirao je neporaženog Kanađanina

Mate Rudan vs. John Michael Bianco

 Instagram (mate Rudan)
30-godišnji Šibenčanin upisao je sedmu pobjedu u svom profesionalnom nastupu

Perspektivni hrvatski boksač Mate Rudan (7-0) proteklog vikenda uspješno je nastavio s građenjem svoje profesionalne boksačke karijere. 30-godišnji Šibenčanin otputovao je sve do Kanade i nastupio je na priredbi u kanadskom gradu Hamiltonu.

Rudana je tamo dočekao kanadski prvak John Michael Bianco, domaći boksač koji je u meč ušao sa ‘‘scoreom‘‘ 7-0. Rudan je vjerojatno doveden kao još jedan u nizu boksača na kojima bi Bianco gradio svoj ‘‘score‘‘, ali tko god je odabrao Matu Rudana za ‘‘odskočnu dasku‘‘, grdno se prevario ovaj put.

U meču ugovorenom u super srednjoj kategoriji, Mate Rudan bez većih problema porazio je do tada neporaženog Kanađanina. Tehničkim nokautom u trećoj rundi, Rudan je došao do svoje sedme pobjede u karijeri, a svih sedam upisao je nokautom.

Prva runda protekla je u ispitivanju snaga i konkretnija akcija izostala je tijekom prve tri minute. Već u drugoj rundi Rudan dodaje gas, podiže tempo i Bianca prvi put šalje na tlo. Kanađanina je zvono za kraj runde vjerojatno spasilo poraza u tim trenucima.

Međutim, njegov poraz zapravo je samo odgođen na sljedeću rundu. Rudan nije odmah neoprezno nasrnuo u želji da dođe do prekida. Šibenčanin je boksao pametno i strpljivo je gradio svoj put ka prekidu. Sredinom runde prepoznao je priliku za konkretniju štetu i čim je Mate podigao tempo, Bianco se ponovno našao u nokdaunu. Uspio je Kanađanin nastaviti s borbom nakon nokdauna. Rudan je ‘‘namirisao krv‘‘, znao je kako ima dobru priliku za nokautirati suparnika i nekoliko sekundi kasnije Biancu se opet brojalo. Srčani Kanađanin nije htio olako pasti pred domaćom publikom, ali nakon trećeg nokdauna u trećoj rundi, Biancu više nije bilo spasa i meč je završen.

‘‘Mislim da sam napravio sjajan posao. Sada sam 55. boksač svijeta (BoxRec) u super srednjoj kategoriji (-76,2 kg). Ipak, to nije moja kategorija i vraćam se u super velter (-69,9 kg) i srednju kategoriju (-72,5 kg) gdje se puno bolje osjećam.

Morao sam prihvatiti ovu priliku jer gotovo godinu dana bilo smo bez borbe. Sjajno sam odradio pripreme i zahvalio bih se svojim sparing partnerima, Antoniju Grabiću koji je najveća nada hrvatskog boksa, Aronu Vrnogi i Ivanu Blaževiću. Sva trojica izvrsno su simulirali kanadskog protivnika. Ne zaboravljam i trenera Sunaru kod kojeg sam gotovo sve naučio.‘‘, rekao je Rudan za Fight Site, a svoju izjavu dao je i Ivica Ćukušić, također jedan od Rudanovih trenera.

‘‘Sjajan posao u Kanadi, ali ovo je tek početak. Mate je sada na sedam pobjeda nokautom i 55. je na svijetu, ali priča tek počinje. Sada se mora odmoriti sedam dana i krećemo dalje. Moramo sjesti s našim menadžerom, napraviti plan i biti još bolji u periodu koji slijedi. Cilj je odraditi još dva do tri meča u ovoj godini. Mate je po meni jedan od top 10 boksača svijeta u srednjoj kategoriji, ali još je puno dokazivanja pred njim.‘‘, poručuje Ćukušić.

Sve u svemu, sjajno je čuti kako karijera još jednog hrvatskog profesionalnog boksača ide u dobrom smjeru, a sa zanimanjem ćemo pratiti nastavak Rudanove karijere.

Linker
19. travanj 2024 22:44