Regija

(VIDEO) Gabrijel Veočić se javio nakon poraza nokautom: ‘Dobro se osjećam i vratit ću se još snažniji!‘

Gabrijel Veočić

 Hrvatski Boksački Savez
Super talentirani hrvatski amaterski boksač danas je ispao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Težak poraz pretrpio je Gabrijel Veočić u četvrtfinalu Svjetskog boksačkog prvenstva koje se održava u Uzbekistanu. Trenutno naš najbolji amaterski boksač izgubio je od Gazimagomeda Jalidova nokautom pred sami kraj prve runde.

Veočić je kontrolirao prvu rundu, djelovao je bolje od Španjolca ruskih korijena, ali šest sekundi prije kraja runde, Jalidov sjajno pogađa desnicom u bradu Veočića, a sudac je ekspresno prekinuo meč. Iako Veočić nije ostao bez svijesti, bio je teško uzdrman i sudac je odlučio prekinuti meč bez brojanja.

Gabrijel je tako okončao nastup na SP-u upisavši tri pobjede i jedan poraz, a time je ponovio uspjeh sa prošlog SP-a održanog 2021. godine u Beogradu. 21-godišnji boksač iz Slavonskog Broda oglasio se putem Facebooka nedugo nakon poraza od Jalidova.

‘‘Javljam se iz Uzbekistana nakon tri pobjede i jednog poraza. Odlično sam otvorio borbu i cijelu prvu rundu sam vodio bodovno. Na kraju te runde dobio sam jedan ‘lucky punch‘ nakon kojeg mi sudac nije dopustio ni sekundu da se oporavim i nastavim borbu. Dobro se osjećam i vratit ću se još snažniji po nova odličja.‘‘, izjavio je Veočić.

Veočić je na svjetskoj smotri u Uzbekistanu predstavljao našu reprezentaciju zajedno s Lukom Pratljačićem i Markom Čalićem, ali oni su ispali nakon prvih mečeva. Trenerski tim činili su Dorian Čalić, Pero Veočić i Matej Matković, a upravo je Matković ostavio nešto dulji komentar na Veočićev poraz u Taškentu.

‘‘Nema se što pretjerano za reći, osim ‘To je boks!‘. Opasan, nepredvidiv, pun preokreta i nikad izvjestan. Jedan udarac promijeni cijeli meč, jedna stotinka napravi pobjednika od gubitnika, ili obrnuto. ‘Lucky punch‘ se dogodi, a ‘lucky punch‘ se mora dogoditi kad se na meču ‘ispali‘ ukupno oko 600 udaraca, 100 po rundi od strane svakog boksača. Koja je vjerojatnost da od tih 600 neće sjesti jedan jaki tamo gdje treba? Zato boks i jest vještina‘‘, dio je obraćanja osječkog trenera (BK Osijek), a Matković se osvrnuo i na sami prekid.

‘‘Gabrijel se odmah krenuo ustajati jer je izrazito spreman, ali sudac ga je zadržavao na podu potiskujući mu rukama ramena i ne dozvoljavajući da se odmah pridigne. Hrabri i snažni dečki, ‘momčine‘ poput Gabrijela žele se odmah vratiti u borbu, vratiti protivniku taj udarac s kamatama, a za poraz ne žele ni u snu čuti. Ali evo, dogodi se i takav udarac. Gabrijel je godinama neporažen boksač (izuzev nekonvencionalne sudačke odluke u Marakešu) i to nije slučajnost. U pitanju je izrazita, dugo neviđena kvaliteta. Jedna borba ne dobiva rat, nije smak svijeta i idemo dalje. Gabrijel je dobro, ne boli ga glava i žao mu je. No, Gabrijel se se smije i zeza s ostalim dečkima, jer i u ovakvim trenucima on je jak. Vratit će se, to je sigurno!‘‘, dodao je Matković, a njegovo priopćenje u cijelosti prenosimo ispod ovog odlomka.

Gabrijel je bio najmlađi sudionik četvrtfinala u poluteškoj kategoriji (-80 kg) i ne sumnjamo da će se uistinu vratiti bolji i jači nego prije. Porazi su sastavni dio sporta, naročito u amaterskom boksu koji donosi učestale nastupe, a Veočić je dokazao da se može nositi s najboljima. Pitanje je vremena kada će krenuti osvajati medalje na najvećim seniorskim natjecanjima.

Linker
19. travanj 2024 20:02