Regija

(VIDEO) Imao ga je uzdrmanog, ali nije dovršio posao: Prisjetite se prvog meča između Veličkovića i Kozme

Bojan Veličković (lijevo) i David Kozma (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Ponajbolji srpski MMA borac večeras će se pokušati revanširati iskusnom češkom velterašu

Sjajan potez napravio je Bojan Veličković 2021. godine odlaskom u Oktagon. Češko-slovačka organizacija iz godine u godinu sve više raste i prometnula se u jednu od najboljih europskih MMA organizacija. Bojan Veličković u toj organizaciji ima bitnu ulogu i jedan je od najboljih Oktagonovih velteraša.

Bojan je 2021. godine u razmaku tri mjeseca upisao dvije pobjede prekidom u prvoj rundi, a krajem te godine dobio je priliku boriti se za pojas u velter kategoriji. Trebao se Veličković prvotno boriti protiv Mate Kertesza za status sljedećeg izazivača, ali nakon što je Ivan Buchinger otkazao meč protiv Davida Kozme, priliku je dobio Veličković.

Pripremao se Bojan većinu svog trening kampa za meč na tri runde protiv Kertesza, što se donekle i očitovalo u prvom meču protiv Davida Kozme. Dobro je Bojan izgledao kroz prve tri runde, a početkom treće runde lijevim ‘‘high kickom‘‘ čak je i uzdrmao Kozmu. Međutim, tvrdi češki borac uspješno se izvukao iz teške situacije i nastavio je sa svojim neprestanim pritiskom kojim je iscrpio Veličkovića.

Sve umorniji Veličković kapitulaciju je potpisao u drugoj polovici četvrte runde, a Kozma je slavio tehničkim nokautom. Nešto manje od dvije godine nakon prvog obračuna, Kozma i Veličković ponovno će se obračunati.

Radi se o polufinalu Oktagonovog Tipsport Gamechanger turnira u kojem će pobjednik osvojiti 300 tisuća eura. Veličković je na putu do finala porazio Iona Surdua i Christiana Jungwirtha, dok se je Kozma bio bolji od Lukasza Siwieca i Alexa Lohorea.

Kozma u revanš ulazi kao favorit (1,55 - 2,40) što je očekivano s obzirom na ishod prvog meča i njegov ‘‘score‘‘ unutar Oktagona (12-1-0). Bojan je ipak u prvom meču dokazao da može ozbiljno ugroziti Kozmu, a nadamo se da će u revanšu dokazati da ga može i poraziti.

Oktagon 46 event održat će se u Frankfurtu, danas (16.9.) od 18:00h. Veličković i Kozma nastupaju u 10. borbi večeri, dakle njihov meč možete očekivati iza 22:00h. Prijenos je dostupan putem DAZN platforme, a dok iščekujete ovaj meč, prisjetite se kako je izgledao prvi obračun Kozme i Veličkovića.

Kompletna snimka borbe nalazi se ispod teksta, a možemo potvrditi da se radi o kvalitetnom meču na visokoj razini.

Linker
23. travanj 2024 09:30