Regija

(VIDEO) Ivan Erslan nokautirao Kijanczuka u prvoj rundi i poručio: ‘Želim velike pse u KSW-u!‘

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
Najbolji hrvatski poluteškaš došao je do nove pobjede

Ivan Erslan (11-1) u meč ulazi kao veliki favorit. Na svom trenutno posljednjem nastupu svladao je UFC-ovog veterana Henriquea da Silvu krajem prošle godine, a pod okriljem KSW-a mu je ovo četvrti meč. U debiju je pred domaćom publikom u Zagrebu nokautirao Darwina Rodrigueza, da bi zatim u meču za titulu izgubio od Tomasza Narkuna. Slijede pobjede protiv Mysiale te da Silve, a u ovoj borbi ponovno traži pobjedu koja bi mu potencijalno osigurala novi napad na titulu.

Rafal Kijanczuk (11-4) borac je kojem kladionice u ovom meču ne daju prevelike šanse. Ovo mu je drugi meč u KSW-u, a u debiju je pobijedio Yanna Kouadju tehničkim nokautom u prvoj rundi. Ovaj 29-godišnji borac iza sebe ima bogato iskustvo borbe u raznim organizacijama, uključujući poljski FEN, M-1 te sad KSW. U posljednjih pet mečeva slavio je tri puta, a od svojih jedanaest pobjeda, njih deset je ostvario nokautom.

Erslan borbu otvara radeći odličan prednji direkt, dok Kijanczuk pogađa nekoliko low kickova i high kick. Zatim Erslan hvata klinč na žici, Kijanczuk hvata stojeću giljotinu ali uskoro pušta. Erslan pogađa odličan desni kroše, baca u knockdown protivnika koji se pridiže, no Erslan ručnom kombinacijom završava borbu.

Nakon borbe je pobjedu posvetio kćeri te je dodao kako želi 'velike pse' u KSW-u. Izrazio je želju za revanšom protiv Narkuna ili napad na titulu odmah, koji trenutno drži Ibragim Chuzhigaev.

Linker
23. travanj 2024 11:38