Regija

(VIDEO) Kadestam je opravdao ulogu nokautera: Pogledajte kako je završio Roberta Soldića

Roberto Soldić (lijevo) vs. Zebaztian Kadestam (desno)

 Screenshot (youtube, One Championship)
Bivši prvak ONE-ove velter kategorije najavio je pobjedu nokautom, a upravo to je i ostvario

Težak poraz pretrpio je Roberto Soldić na ONE Fight Night 10 eventu u SAD-u. Roberto je ušao u meč protiv Zebaztiana Kadestama kao ogromni favorit i očekivalo se da će uvjerljivom pobjedom postaviti odličnu podlogu za revanš protiv Dagestanca Murada Ramazanova.

Prva runda meča između Soldića i Kadestama prošla je podosta očekivano i Soldić je bio bolji borac nakon prvih pet minuta. Kadestam je djelovao pomalo uspaničeno u trenucima kada bi Soldić pogađao, ali nije ‘‘Robocop‘‘ uspio konkretnije ugroziti Šveđanina u prvoj rundi.

Druga runda započela je također s nekoliko dobrih udaraca od strane Soldića, ali u jednom trenutku dolazi do naglog preokreta. Pokušao je hrvatski borac pogoditi lijevim aperkatom, ali Kadestam je presjekao taj pokušaj sjajno pogodivši laktom lijeve ruke. Soldić je bio vidno uzdrman nakon tog udarca i panično se pokušavao izvući.

Iskusni Kadestam prepoznao je priliku za dovršiti meč i nemilosrdno je pogađao Soldića. Još jednom je Kadestam poslao Soldića na tlo, a bio je to sjajan udarac desnicom. Brzo se Roberto vratio na noge, ali Kadestam nije popuštao s pritiskom i nakon 45 sekundi druge runde došao je do nove pobjede nokautom.

Kadestam je 13 od svojih ukupno 15 pobjeda u karijeri upisao nokautom. Soldić je upisao prvi poraz od 2018. godine, a tada ga je Dricus Du Plessis porazio također nokautom u drugoj rundi.

Snimku završne sekvence, odnosno Kadestamovog nokauta nad Soldićem, možete pogledati klikom na LINK.

Linker
30. rujan 2023 21:03