Regija

(VIDEO) Kako je skromni dečko iz Ohija postao UFC-ov prvak: Pogledajte sjajnu priču o Miočićevoj karijeri

Stipe Miočić
 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Od prvih MMA koraka, preko debija, pa sve do ostvarenja snova pred 45 tisuća navijača...

Listopad 2011. godine, mjesto radnje je Toyota Centar u Houstonu gdje se održava UFC 136, a sve oči uperene su u posljednje tri borbe večeri. Naime, toga se dana po prvi puta nakon one nezaboravne prve borbe s Andersonom Silvom u kavez vratio Chael Sonnen. 'Američki gangster' bio je uspješan te je u drugoj rundi ugušio Briana Stanna, potom je i Jose Aldo obranio svoj pojas u meču protiv Kennyja Floriana, da bi onda u glavnoj borbi večeri Frankie Edgar nokautom zaključio trilogiju i usput zadržao titulu koju je napadao njegov rival Gray Maynard.

Strašan je to bio event. Nastupili su istoga dana i Leonard Garcia, Joe Lauzon, Melvin Guillard, Demian Maia, Anthony Pettis i Jeremy Stephens... A nastupio je i onaj zbog kojeg pišemo ovaj članak, danas najbolji teškaš u povijesti UFC-a - Stipe Miočić.

Da, te večeri smo po prvi puta, i to još u onom uvodnom dijelu programa koji se tada emitirao na Facebooku, u UFC-ovom kavezu gledali danas aktualnog teškaškog prvaka.

Stipe je u Teksasu otvorio novo poglavlje u svojoj karijeri, a u UFC debiju jednoglasnom je sudačkom odlukom svladao Joeyja Beltrana. Bio je to početak jedne prekrasne priče koja je Miočića dovela sve do punih tribina Arena da Baixada stadiona i borbe u kojoj je nokautirao Fabricija Werduma te od Brazilca, pred 45 tisuća njegovih navijača, preuzeo teškaški tron.

Upravo te priče i tog puta, prisjetio se i UFC koji nam je ovom prigodom i na ovaj način najavio UFC 260 na kojem ćemo u noći s 27. na 28. ožujka ponovno u Octagonu gledati Stipu i opasnog kamerunsko-francuskog nokautera Francisa Ngannoua.

Linker
25. travanj 2024 10:00