Regija

(VIDEO) Jedan podatak o Miočiću i Ngannou iznenadio je UFC-ovog teškaša: ‘To je ludo, ali ima smisla‘

Stipe Miočić i Francis Ngannou
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Stipe je opasan, ali postoji razlog zašto ga ne doživljavamo kao eksplozivnog nokautera...‘

Stipe Miočić možda je najavio puno drugačiji meč od ono prvog, ali u novoj Inside the Octagon analizi zaključeno je da je okršaj s početka 2018. odličan pokazatelj onoga što bi aktualni prvak trebao raditi i u novom susretu s Francisom Ngannouom.

Miočić će ovoga vikenda u Las Vegasu ponovno braniti svoj teškaški tron. On i Francis predvodit će priredbu naziva UFC 260, a analizu njihovog okršaja pripremili su nam John Gooden i UFC-ov teškaš Walt Harris.

"Za mene kao teškaša ovo znači ponovno otvaranje teške kategorije. Svi žele vidjeti kako će se ovo rasplesti. Stipe je dobar u svim segmentima borbe, a Francis je opasan u svakom trenutku. Stvarno sam uzbuđen zbog ovog sudara stilova. Stipe je u prvom susretu odradio savršenu borbu. Napravio je sve što je morao i kako je morao, od kretnje, ulazaka u rušenje... Što se tiče Francisa, nije imao izvedbu kakvu znam da je htio imao. Na neki način je bio preplavljen raznim stvarima i zapravo je vrlo brzo došao do borbe za naslov", otvorio je Harris ovu temu.

Što Ngannou treba napraviti drugačije u odnosu na prvi meč?

"Mora biti ekonomičan s potrošnjom snage. Mora biti efikasan. On može bilo koga uspavati i s 50 posto snage u udarcu. Ne mora izbacivati dugačke i divlje udarce jer tako samo otvara prostora za rušenje i velike kontre. Vidjeli smo to u prvoj borbi kada bi ga Stipe pogodio desnicom. Dobro je to podnosio, ali ne možete primiti previše takvih udaraca i očekivati pobjedu. Mislim da mora nešto snage ostaviti i za kasnije runde. Stipe je tehnički odličan borac i može te kazniti za takve pogreške."

Pogled na statistiku govori da je Miočić u karijeri upisao 20 pobjeda od čega je njih 75 posto ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. S druge strane, Ngannou, kojeg se promovira kao najopasnijeg UFC-ovog nokautera, na svojih 15 pobjeda ima 73 posto onih do kojih je stigao nokautom ili tehničkim nokautom. Podatak je to koji je iznenadio Harrisa.

"Vrlo iznenađujući podatak jer na Francisa gledamo kao nekog tko uništava sve pred sobom, a da onda čujemo da Stipe ima veći postotak nokauta... To je na neki način ludo, ali ima smisla jer Stipe postepeno slama svoje suparnike. I to je razlog zbog kojeg na njega ne gledamo kao eksplozivnog i spektakularnog nokautera, ali on je opasan udarač i opasan borac."

Kako će Stipe usporiti 'Predatora'?

"Treba inicirati klinč, a da bi to napravio morat će biti pametan, koristiti rad nogu, fintirati rušenja, eskivaže, navući Francisa na napade i iskoristiti tu priliku da ga zgrabi i izmori. Single leg je pravi put do rušenja", smatra Harris.

Walt ima iskustva u treninzima s Ngannouom i ovom prigodom otkrio nam je kako je kamerunsko-francuski nokauter i u pripremama za druge suparnike barem dio vremena posvetio aktualnom teškaškom prvaku.

"Da, stvarno smo puno hrvali. Čekali su ovu priliku, znali su da će se ukazati", prepričao je ukratko Walt dodavši kako ovoga puta očekuje da bi se Ngannou mogao pojaviti u nešto lakšem izdanju, odnosno s otprilike 115 i pol kilograma, što je nekakvih četiri manje u odnosu na njihov prvi susret.

Linker
26. travanj 2024 17:58