Regija

(VIDEO) Kaos nakon borbe: Jurišić i Musaev se potukli poslije proglašenja pobjednika!

Uroš Jurišić i Shamil Musaev
 Screenshot (KSW)
Najbolji slovenski MMA borac poražen je u KSW debiju, a poslije borbe smo svjedočili nemilim scenama

U okršaju do sada neporaženih boraca, nulu u rubrici poraza zadržao je Shamil Musaev, koji je Uroša Jurišića savladao sudačkom odlukom nakon tri runde, zahvaljujući svojoj nadmoći na području hrvanja i grapplinga te strpljenju tijekom borbe na nogama. No, borbu su obilježile i scene koje su se dogodile nakon proglašenja pobjednika.

Odmjeravanje na početku meča je trajalo otprilike 25 sekundi, a onda Jurišić napada low kickom, tijekom kojeg mu Musaev hvata nogu i dolazi u klinč, ali ne i do rušenja. Uskoro su ponovno na sredini kaveza, no obojica su čekali sve dok Musaev nije napao, a onda taj svoj napad završio ovog puta uspješnim rušenjem i dolaskom u gornju poziciju. Bilo je to otprilike nakon jedne i pol minute. Na podu vidimo onaj glasoviti dagestanski grappling i kontrolu, no dočekao je Jurišić svoju priliku i ustao se točno na ulasku u posljednje dvije minute prve dionice. Musaev je nedugo nakon toga pogodio opasan kružni udarac nogom u tijelo, no nije ozbiljnije ugrozio Slovenca. Ipak, previše pasivan bio je Jurišić te do kraja runde nije napravio gotovo ništa.

Apsolutno ništa nije viđeno u prvoj minuti druge dionice, a onda ipak malo odlučniji postaje slovenski predstavnik. Za početak je to ipak bilo pojedinačnim udarcima, no svakako je i to bilo puno bolje te konkretnije od svega što je radio u prvoj rundi. Sredinom runde ušli su borci u klinč koji Uroš jako dobro kontrolira otprilike pola minute. Zapravo, činilo se da je Musaev tu kontrolu prepustio da bi skupio snagu, a onda je na ulasku u posljednje dvije minute okrenuo poziciju te odmah došao do rušenja i gornje pozicije. Jurišić se ustaje točno na ulasku u posljednju minutu. Napao je nekoliko puta i onda na samom ulasku u posljednjih deset sekundi ušao vrlo neoprezno u jedan udarac, što Musaev koristi za još jedno rušenje. Treba i istaknuti da je Uroš izrazito dobar bio s kickovima što je osjetno usporilo njegovog suparnika.

U posljednjoj rundi je Jurišić agresivniji od početka te je svojom napadima naveo Musaeva na kretanje uz ogradu kaveza, no sve do trenutka kad je Dagestanac vidio priliku. Ponovno je uslijedilo rušenje i kontrola. Izborio se slovenski borac za povratak na noge otprilike 75 sekundi prije kraja borbe, a u posljednjoj minuti on upisuje rušenje i dolazi u gornju poziciju. Ustali su se još jednom do kraja borbe, što Jurišić koristi za još neke napade, no nije pogodio ništa što bi ozbiljnije promijenilo dojam koji su borci ostavili.

Sudačka odluka na kraju je jednoglasno otišla u stranu Musaeva, koji je ostao neporažen, kako u karijeri, tako i u KSW-ovom borilištu.

Nažalost, nakon proglašenja pobjednika došlo je do ružnih scena unutar samog kaveza. Musaev je došao do Jurišića i zagrlio ga, a Slovenac nije reagirao, možda misleći da mu njegov protivnik želi čestitati. No, Musaev ga je podigao i bacio na pod, nakon čega ga je krenuo udarati. Uskoro su uskočili članovi oba tima te KSW-ovog osiguranja i razdvojili ih, no te scene su bacile mrlju na ovu borbu, a Musaeva bi zbog ovog poteza mogle čekati ozbiljne sankcije.

VIDEO TUČNJAVE NAKON PROGLAŠENJA POBJEDNIKA POGLEDAJTE - OVDJE

  • Iste večeri do važne pobjede stigao je argentinsko-hrvatski borac Francisco Barrio - izvještaj OVDJE.
  • Hrvatski debitant u KSW-ovom kavezu Daniel Bažant poražen je prekidom u trećoj rundi - Izvještaj OVDJE.
  • Aleksandar Rakas zaustavljen je u prvoj rundi svog KSW debija - izvještaj OVDJE.
Linker
26. travanj 2024 20:55