Regija

(VIDEO) Kita žestoko najavio borbu protiv Stošića: ‘Ako njega ne savladam, nije mi mjesto na vrhu‘

Michal Kita
 screenshot (YouTube, KSW)
Poljak smatra kako će Darko Stošić na bolan način požaliti odluku prihvaćanja borbe protiv njega

Hrabro je Darko Stošić prihvatio borbu protiv Michala Kite, koja će se održati u subotu 5. lipnja na KSW 61 priredbi i to manje od dva tjedna prije održavanja iste. Istina, tom borbom ima jako puno toga za dobiti, prije svega osiguranje pozicije izazivača u KSW-ovoj teškoj kategoriji.

Iskusni Poljak tražit će pobjedu vrijednu novog napada na titulu, u borbi koju je prvobitno trebao odraditi protiv Jaya Silve. No, Brazilac je otkazao, a ukazao se srpski borac spreman na okršaj.

"Što da kažem, bilo je tu dva ili tri imena koja nisu htjela prihvatiti borbu protiv mene, iako sam ih javno prozvao. Ako ne pobijedim borca poput Darka, ne mogu se nadati vrhu KSW-a", otvoreno je u službenoj KSW-ovoj najavi rekao 41-godišnji Kita, najavivši nastup kojim će oduševiti:

"Kao i uvijek možete očekivati moje kretanje prema naprijed i potragu za prekidom. Znam za što sam sposoban, teškaš sam, a on se ranije borio u nižoj kategoriji."

Vjerojatno je i Kita svjestan kako je Darko također prirodni teškaš kojem odluka u spuštanju u polutešku i nije bila najpametnija u karijeri. No, samopouzdanje može graditi kako god želi, to mu pravo nitko ne može uskratiti. Kao niti pravo pokušati se izboriti za pobjedu vrijednu drugog napada na titulu.

"Želim ga pobijediti i zavrijedi još jedan napad na De Friesa. Prihvatio je borbu, ali ta odluka bit će mu bolna", zaprijetio je još Kita, sve to rekavši u najavi unutar koje nažalost nema Stošićevih izjava.

Osim Stošića, dva će se hrvatska borca na istoj priredbi nadati pobjedi vrijednoj poziciji izazivača. Ona sigurno čeka Filipa Pejića ukoliko savlada Salahdinea Parnassea, a i Ivan Erslan bi u slučaju impresivnog nastupa protiv Przemyslawa Misiale mogao tražiti novu priliku protiv Narkuna. Čeka nas priredba prepuna uzbuđenja.

Linker
26. travanj 2024 02:46