Ostalo

(FOTO) Mamed Khalidov podvrgnut operaciji zbog nekoliko fraktura u području lica

Mamed Khalidov

 screenshot (YouTube, KSW)
Teške ozljede doživjela je brutalno nokautirana KSW-ova legenda

Roberto Soldić još jednom je prezentirao svoju kvalitetu i ubojitost kad je u glavnoj borbi KSW 65 priredbe savladao Mameda Khalidova. 41-godišnja KSW-ova legenda tim je putem nokautirana prvi put u karijeri. No, nije Khalidov doživio samo to. Nažalost, sve je prošlo uz teške ozljede čečensko-poljskog borca, radi kojih je morao biti podvrgnut operaciji.

KSW je medijima potvrdio kako je Khalidov uspješno prošao zahvat kojim je saniran njegov lom jagodične kosti, kao i nekoliko fraktura na licu, a svi su rezultat završnice borbe, odnosno udaraca kojima je Soldić završio posao pred kraj druge runde.

Na slikama do kojih je došao portal InTheCage.pl možemo vidjeti rendgensku snimku Mamedovog lica prije i nakon operacije, a može se primijetiti metalna pločica postavljena ispod njegovog oka. Prije nego je postavljena, oko KSW-ovog borca pomaklo se za jedan cijeli centimetar izvan svog uobičajenog položaja.

Khalidov je otkrio kako se dobro osjeća te kako je spreman na sve što donosi oporavak, ali trenutno se ne zna ništa o tome je li mu ovo bila posljednja borba. On se već jednom umirovio, da bi se vratio i ponovno došao do titule KSW-ovog prvaka srednje kategorije, ove koju mu je oduzeo Soldić.

Mameda se svojevremeno smatralo najboljim borcem svijeta izvan UFC. Najveća svjetska promocija pokušala ga je angažirati, no nije im bilo financijski prihvatljivo platiti ga onoliko koliko zarađuje kao borac KSW-a, tako da je u toj promociji konstantno ostao te kroz godine postao njihov najveći i najpopularniji borac kojeg su imali. U karijeri je ukupno upisao 35 pobjeda, osam poraza i dvije neodlučene borbe.

Linker
26. travanj 2024 10:01