Regija

(VIDEO) ‘Ngannouov protivnik nije elita, moj prijatelj Ante Delija ga je doslovno uništio za samo par minuta‘

Ante Delija i Renan Ferreira

 Screenshoot (X, PFL MMA)
Delija već par godina u svjetskim krugovima kotira kao iznimno kvalitetan borac

Stigao je i taj dugo očekivani tjedan. Nakon što je napustio UFC i odradio dva velika boksačka okršaja, Francis Ngannou se napokon vraća u MMA ring. Ovaj put debitira u PFL-u, gdje ga čeka impresivni Renan Ferreira, borac kojeg nitko osim našeg Ante Delije nije uspio poraziti u proteklih pet godina, a trenutno se nalazi u sjajnoj formi. Uz ovaj meč, očekuju nas još dva obračuna za titule: Cris Cyborg suočit će se s Larissom Pacheco, dok će Johnny Eblen braniti pojas protiv Fabiana Edwardsa. Sjajna večer pred nama, a posebna poslastica je što će priredba biti u terminu koji nam savršeno odgovara.

Ususret tome, mnogi su secirali trenutno stanje MMA karijere Francisa Ngannoua. Među njima se našao i privremeni UFC prvak u teškoj kategoriji Tom Aspinall koji je u razgovoru kod Ariela Helwanija usporedio Ngannouovog sljedećeg protivnika Renana Ferreiru i hrvatskog teškaša te bivšeg PFL prvaka Antu Deliju.

"Imam puno poštovanja prema Francisu. No, realno čovjek koji će stati pred njega ovog vikenda nije elita. Moj prijatelj ga je prošle godine doslovno uništio kroz dvije minute. Nije ni blizu Top 10. Može vas nokautirati, velik je i atletičan - no to ne znači da je elitan borac. Elita se ne nalazi u PFL-u, elita se nalazi u UFC-u."

Podsjećamo, Delija je u kolovozu 2022. godine tehničkim nokautom u prvoj rundi premostio tadašnji izazov u vidu Renana Ferreire, a Ferreira od tada u čak pet nastupa ne zna za poraz (četiri pobjede i jedan N/C).

Linker
15. listopad 2024 15:51