Ostalo

(VIDEO) Prisjetite se kako je Ante Delija nokautirao Ngannouovog subotnjeg protivnika!

Renan Ferreira vs Ante Delija

 Screenshot/PFL MMA Youtube
Ante Delija je prije dvije godine nokautima u polufinalu i finalu osvojio PFL-ov turnir i nagradu od milijun dolara

Vratimo se dvije godine unatrag (13. kolovoza 2022.) kada je naš Ante Delija tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Renana Ferreiru. Ovaj preko dva metra visoki Brazilac je PFL-ov prošlogodišnji prvak teške kategorije i ove subote (19. listopada 2024.) dočekuje Francisa Ngannoua u njegovom povratku u MMA kavez na PFL priredbi nazvanoj ‘‘Borba divova‘‘ koja će se održati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Prije dvije godine situacija u PFL-ovom turniru je bila sljedeća. Nakon što je Matheus Scheffel prekidom u trećoj rundi došao do finala PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji, preostalo je saznati drugog finalista turnira. Ante Delija i Renan Ferreira ušli su u kavez odmah nakon Scheffelove pobjede.

Ferreira je već na samom početku borbe uspio napraviti posjekotinu na Delijinoj glavi, ali hrvatski borac je odmah skratio distancu i pritisnuo Brazilca uz ogradu kaveza. Tražio je Ante rušenje, a vrlo brzo je uspio podići Ferreiru i odvesti borbu u parter. Aktivno je Delija radio iz gornje pozicije i ‘‘GNP-om‘‘ precizno pogađao brazilskog teškaša. Ferreira je bio nemoćan iz donje pozicije dok je Ante bio vrlo agresivan i totalno dominirao prvom rundom.

Ferreira je u jednom trenutku pogodio Deliju iz donje pozicije zbog čega su borci nakratko stali i Brazilac je uputio pogled kao da ga je ozbiljnije uzdrmao. Međutim, Delija kao da se dodatno naljutio na taj potez Ferreire, krenuo je silovito udarati iz gornje pozicije, Ferreira se pokrio, nije se više kvalitetno branio i sudac je morao prekinuti meč. Četiri minute i 31 sekunda bile su dovoljne Deliji da dođe do velike pobjede i plasmana u finale PFL-ovog turnira.

Kasnije je u finalu Delija nokautirao Scheffela u prvoj rundi odličnim boksačkim kombinacijama što mu je donijelo veliku nagradu od milijun dolara.

Borba protiv Ferreire bila je jedna od najboljih Delijinih izvedbi u karijeri. Rasplakao se Ante nakon pobjede, a nema sumnje kako se tada prisjetio svog nedavno preminulog prijatelja Mare Peraka. Maro je sigurno negdje odozgo s ponosom gledao ovaj maestralni nastup dubrovačkog teškaša.

Kako je to izgledalo, pogledajte niže.

Linker
17. listopad 2024 19:46