UFC

Kakvo pojačanje za UFC! Krvnik Israela Adesanyje potpisuje ugovor s najjačom MMA promocijom

Alex Pereira
 John Marshall Mantel/Zuma Press/Profimedia
Brazilski kick-boksač jedini je borac koji je uspio završiti Israela Adesanyju

Ponajbolji kick-boksač svijeta Alex Pereira (33-6-0) potpisat će ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom nakon što ove subote odradi revanš protiv ruskog borca Artema Vakhitova. Vijest je prenio nizozemski De Telegraaf, a na MMA Fightingu također tvrde kako im je nekoliko izvora potvrdilo tu informaciju.

Inače, 34-godišnji Alex Pereira GLORY-jev je prvak srednje i poluteške kategorije. Trenutno je u nizu od devet pobjeda zaredom, a zadnji puta nastupio je u siječnju ove godine savladavši podijeljenom sudačkom odlukom Artema Vakhitova, dotadašnjeg prvaka Gloryjeve poluteške kategorije. Pereira je na glasu kao jedan od najboljih 'P4P' kick-boksača na svijetu, a njegova popularnost među MMA fanovima dodatno je porasla s pojavljivanjem Israela Adesanyje na najvećoj MMA pozornici. Naime, Pereira je u svojoj karijeri dvaput savladao Israela Adesanyju. Prvi meč odradili su 2016. godine i Brazilac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca dok je u revanšu 2017. godine Pereira brutalno nokautirao aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije. Pereira je time postao jedini borac koji je uspio završiti Adesanyju.

Sjajni kick-boksač ima i određenog MMA iskustva. Četiri puta nastupio je u profesionalnim MMA mečevima, a upisao je tri pobjede i poraz. Pereira je izgubio u debiju još 2015. godine, a zatim je nanizao tri pobjede. Ipak, njegove borbe bile su protiv protivnika niže kvalitete, a zadnji nastup odradio je na LFA 95 priredbi u studenom 2020. godine. Tada je sjajno nokautirao Thomasa Powella (5-5-0, 1 NC).

Pereira se još 2018. godine trebao boriti na DWCS-u u Brazilu, no ugovor s GLORY-jem onemogućio mu je priliku da se izbori za ugovor s UFC-om. Ukoliko se vijesti pokažu istinitima te Brazilac uistinu potpiše ugovor s UFC-om nakon subotnjeg nastupa protiv Vakhitova, nema dileme kako će ovaj borac privući puno pažnje. Međutim, tek preostaje za vidjeti što može u MMA-u protiv najjače moguće konkurencije. Sjećamo se Gokhana Sakija koji je 2017. godine debitirao za UFC pobjedom protiv Henriquea da Silve, da bi potom 2018. godine nokautom izgubio od Khalila Rountreeja te ga nikada više nismo gledali u Octagonu. Nadamo se kako će Pereira ostaviti deblji utisak u UFC-u. Ipak, prije svega čeka ga nastup na istoj priredbi na kojoj će nastupiti i naš Antonio Plazibat, a Artem Vakhitov izuzetno je opasan protivnik.

Linker
20. travanj 2024 10:24