Regija

(VIDEO) Puno problema na početku, ali uslijedio je veliki preokret: Prisjetite se posljednje pobjede Filipa Pejića

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Fnc)
32-godišnji hrvatski borac pobjedu čeka još od 12. mjeseca 2022. godine kada je prekidom u prvoj rundi porazio neugodnog protivnika iz Brazila

Period od sredine 2021. godine pa sve do pretkraj drugog mjeseca 2022. godine bio je vrlo negativan za Filipa Pejića. Ponajbolji hrvatski MMA borac nanizao je tri poraza prekidom u poprilično kratkom razmaku i njegova karijera krenula je strmoglavo prema dolje.

Pejić je hitno trebao pobjedu kojom bi vratio samopouzdanje i prekinuo taj "crni" niz, a nakon neuspjeha u KSW-u, sreću je potražio unutar FNC-a, vodeće MMA organizacije u našoj regiji. "Nitro" je na pristao nastupiti na FNC 9 eventu koji se krajem 2022. godine održao u Sisku, a "matchmakeri" uparili su ga s Marcosom Viniciusom Costom (11-6-0 prije borbe), Brazilcem koji regionalnoj publici nije bio naročito poznat, ali u Sisak je došao nakon osam pobjeda u posljednjih devet nastupa.

Unatoč gubitničkom nizu, Pejić je u meč ušao kao značajan favorit i očekivala se laka pobjeda kojom bi se vratio na pobjedničke staze. Uspio je Pejić doći do pobjede u prvoj rundi, ali bilo je to sve, samo ne laka pobjeda.

Marcos Vinicius Costa vrlo agresivno, bez imalo respekta prema Pejiću ušao je u taj meč. Nekoliko puta već u početnoj fazi meča Brazilac je uzdrmao našeg borca, a Pejić je jedva uspio ostati na nogama. Ono što je Pejića izvuklo iz teških situacija bilo je hrvanje, što zapravo nije njegova najjača strana. "Nitro" je borac koji preferira stojku, ali sjajno se snašao u nezavidnoj situaciji, uspio je ostati pribran iako je Brazilac zaredao seriju "Čistih" udaraca.

Pejić je rušenjem svog protivnikovog uspio doći do potrebnog predaha, odnosno oporavka od silnih udaraca koje je primio. U nastavku borbe Vinicius Costa uspio se vratiti na noge, ali pokušavajući se iščupati iz Pejićevog hvata, Costa se izložio udarcima "Nitra" i završio je u nokdaunu. Pejić je "namirisao krv", zauzeo je gornju poziciju u parteru i nemilosrdno je udarao Vinicusa Costu, sve dok nije naveo suca na prekid meča.

Bio je to velik povratak Filipa Pejića i njegova prva pobjeda nakon nešto više od dvije godine "suše". Bila je to ujedno i posljednja Pejićeva pobjeda jer u sljedećem nastupu nokautiran je od strane Ronyja Jasona, nakon čega je uzeo nešto dulju pauzu od nastupanja.

Pejić će u subotu navečer imati priliku vratiti se pobjedama u meču protiv Vase Bakočevića. Ovaj put je prošlo nešto manje od dvije godine, ali sigurni smo da Pejić ne želi da mu se događaju ovako veliki razmaci između pobjeda i dat će sve od sebe da napokon naniže nekoliko pobjeda. Početak niza tražit će već u Puli, a kako je izgledala Pejićeva posljednja pobjeda, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
06. rujan 2024 13:12