Regija

(VIDEO) Opravdao je nadimak ‘The Hammer‘: Uživajte u snimci Stošićevog nokauta nad Matheusom Scheffelom

Darko Stošić (gornji) vs. Matheus Scheffel (donji)

 Screenshot (twitter, Ksw)
32-godišnji srpski teškaš ‘‘stroj‘‘‘ je za nokaute

Gotovo svaki meč Darka Stošića u KSW-u nudi istu priču, točnije isti završetak priče. Priča se ponekad drukčije počne odvijati, ali završava nokautom u režiji sjajnog srpskog teškaša.

Tako je završio i večerašnji meč između Darka Stošića i Matheusa Scheffela. Brazilac je došao u KSW kao borac koji je 2022. godine nastupio u finalu PFL-ovo turnira u teškoj kategoriji, u svom rezimeu ima pobjedu nad odličnim Brunom Cappelozzom, ali samo 74 sekunde izdržao je u kavezu s Darkom Stošićem.

Prednjim direktom Stošić je poslao Scheffela u nokdaun. Brazilac se panično branio iz donje pozicije, vjerojatno je strahovao da bi Stošić mogao prionuti na ‘‘soccer kickove‘‘ i ‘‘stompove‘‘, jer meč se održao prema PRIDE-ovim pravilima. Nije Stošić ipak eksperimentirao s ‘‘novim tehnikama‘‘, nego se držao onog što mu itekako dobro ide.

Radi se o klasičnom ‘‘ground and poundom‘‘ kojim je nemilosrdno udarao Scheffela, sve dok nije naveo suca na prekid borbe. Nije se Scheffel aktivno branio, niti se pokušavao izvući iz teške pozicije. Sasvim opravdano došlo je do prekida i sudac je Scheffela poštedio teže štete i posljedica.

Darku je ovo 14. pobjeda nokautom i šesta unutar KSW-ovog kaveza. Možemo slobodno reći kako je Stošić najubotiji nokautera među MMA borcima koji su proizašli iz Srbije. Godinama Darko nastupa na jako visokoj razini, elitni je teškaš u ponajboljoj europskoj MMA organizaciji, a protivnike ‘‘gasi‘‘ spektakularnim nokautima.

Kruna njegove karijere bila bi pobjeda nad prvakom Philom De Friesom. Revanš sa sjajnim engleskim teškašem trebao bi se dogoditi kasnije ove godine, a bilo bi više nego lijepo kad bi Stošić i taj meč okončao još jednim nokautom.

Naravno, prvo slijedi zasluženi odmor za Darka Stošića. Srpskom teškašu želimo da uživa odmarajući se, a vi ćete uživati gledajući kako je ‘‘Stole‘‘ završio Matheusa Scheffela. Video je ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 15:16