Regija

(VIDEO) ‘Pogledajte što je razbjesnilo Cikatića‘: Glory je podijelio kontroverzni meč hrvatske legende

Branko Cikatić

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu odlučila nas je podsjetiti na poraz Branka Cikatića

Antonio Plazibat, kao i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović vjerojatno su prva imena koja padaju na pamet fanovima kickboksa u Hrvatskoj, barem kad je riječ o nešto mlađima. Mladen Brestovac, kao i Igor Jurković te Mladen Kujundžić također su neka od vrlo zvučnih imena naše kickboksačke scene, ali sve je počelo od Branka Cikatića.

Pokojni Branko (preminuo 2020. godine) svoju profesionalnu kickboksačku karijeru zaključio je sa 87 pobjeda, devet poraza, dva remija, a jedan meč okončan je ‘‘no contestom‘‘. Cikatć je 1993. osvojio i K-1 Grand Prix čime je postao prvi osvajačem tog legendarnog turnira, a sa svojih 38 godina i 208 dana, Cikatić je bio i ostao najstariji osvajač K-1 Grand Prixa.

Branko je tada oduševio nokautiravš tri protivnika u istoj večeri, a turnir je osvojio nokautiravši legendarnog Ernesta Hoosta. Nerijetko se Glory putem svog YouTube kanala prisjeti nekih legendarnih trenutaka iz Cikatićeve velike karijere, a prije nekoliko dana objavili su snimku Cikatićevog meča koji je odradio 1997. godine protiv Mikea Bernarda.

Branko je taj meč izgubio prekidom od strane doktora nakon samo 38 sekundi, a bila je to vrlo kontroverzna završnica. Naime, tijekom jedne od razmjena, Bernardo je nenamjerno glavom udario Cikatića u lice, a Branko je primio još nekoliko udaraca, iako je trebao pauzu nakon udarca glavom. Sudac je nakon nekoliko udaraca od strane Bernarda napokon uskočio i razdvojio borce, a uslijedila je pauza.

Cikatić je završio s posjekotinom na čelu koju nisu uspijevali sanirati, a Branku nisu dopuštali da nastavi s borbom. Cikatić je prepoznao da bi moglo doći do prekida i naglo se razljutio tražeći da mu dopuste da nastavi borbu. Bernardo je stajao u ringu spremno za nastavak obračuna, a Cikatića je njegov tim morao držati podalje od Bernarda kako bi spriječili eskalaciju.

Legendarni hrvatski kickboksač više puta je izrekao da se želi nastaviti boriti, ali doktor i sudac nisu mu to dopustili i Bernardo je došao do pobjede tehničkim nokautom.

Cikatić je tim porazom ispao u prvom krugu K-1 World Grand Prixa održanog 1997. godine i to je bio ujedno i njegov posljednji nastup u sklopu tog kultnog turnira. Mike Bernardo prošao je u četvrtfinale, ali Peter Aerts izbacio ga je u toj fazi natjecanja.

Kontroverzni meč Cikatića i Bernarda, kao i bijesnu reakciju našeg pokojnog kickboksača možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
09. travanj 2024 01:21