Regija

(VIDEO) PFL najavljuje Delijin nastup u finalu: ‘On je jedan od najboljih teškaša na svijetu‘

Ante Delija

 Instagram (pfl)
Ponajboljeg hrvatskog MMA borca krajem ove godine očekuje borba za milijun američkih dolara

Nešto više od dva mjeseca dijele nas od finala ovosezonskog PFL turnira. Više od svih finala zanimat će nas ono u teškoj kategoriji. Hrvatski teškaš Ante Delija ponovno je u finalu PFL turnira, a nadamo se kako će ove godine otići jedan korak dalje nego prošle.

‘‘Hodajuća nevolja‘‘ prošle godine zaustavljena je u finalu turnira, a bolji je bio Brazilac Bruno Cappelozza. Deliju i ove godine čeka brazilski borac u finalu, ali ne radi se o Cappelozzi, nego o Matheusu Scheffelu.

29-godišnji ‘‘Buffa‘‘ borio se protiv Delije u prvom kolu ovosezonskog turnira, a hrvatski borac nokautirao ga je u drugoj rundi. Bio je to jedan od ljepših Delijinih nokauta u dosadašnjoj karijeri, a u finale će ući kao veliki favorit.

Matheus Scheffel nakon poraza od Delije, iznenađujuće je porazio Brunu Cappelozzu, a u polufinale je upao baš kao zamjena za spomenutog Cappelozzu. Scheffel je u polufinalu pobijedio Juana Adamsa prekidom u trećoj rundi, a bio je to jedan poprilično loš meč. Naš Delija s druge strane prošao je kroz Renana Ferreiru i apsolutno je oduševio u polufinalu.

Ususret nadolazećem finalu, PFL je na svom Instagram profilu posvetio najavni video hrvatskom teškašu. Video započinje riječima:

‘‘On je jedan od najboljih teškaša na svijetu, ali nije naročito pričljiv‘‘

Nastavak videa prožet je određenim isječcima iz Delijinih mečeva, a hrvatski teškaš uistinu je takav kakvim su ga opisali. Nikad Deliju nećete vidjeti u ulozi borca koji forsira ‘‘trash talk‘‘ ili se pretjerano medijski eksponira. On govori isključivo unutar kaveza, a nadamo se kako će njegovo ime biti izgovoreno 25. studenog (11. mjesec) onda kad se bude čitalo ime osvajača turnira u PFL-ovoj teškoj kategoriji.

Linker
20. lipanj 2024 13:44