Regija

(VIDEO) Pogledajte brutalan nokaut Edina Puhala: ‘Pobjedu poklanjam Bosni i Hercegovini!‘

Edin Puhalo vs. Nils Schmidt

 Screenshot (youtube, Face Hd Tv)
Najbolji bosanskohercegovački boksač došao je do 21. profesionalne pobjede

33-godišnji bosanskohercehovački boksač Edin Puhalo (21-1-0, 20 KO) sinoć je došao do nove pobjede. Boksač nadimka ''Iron Puki''brutalno je nokautirao njemačkog predstavnika Nilsa Schmidta (20-2-0, 14 KO) i tako se okitio IBO titulom europskog prvaka u cruiser kategoriji.

Puhalo je nominalno najbolji boksač iz Bosne i Hercegovine, a sinoć je došao do najveće pobjede u svojoj karijeri. Schmidta je nokautirao u trećoj rundi.

''Iron Puki'' odlično je pogodio aperkatom, a Schmidt je završio na podu i borbi je došao kraj. Bespomoćno je njemački boksač ležao nekoliko minuta, dok mu se pružala liječnička pomoć.

''Pobjedu poklanjam svojoj Bosni i Hercegovini te svim ljudima u BiH. Ovo je za vas.'', bila je upečatljiva poruka Edina Puhala nakon velike pobjede koju je ostvario u Njemačkoj.

Puhalov jedini poraz u karijeri datira iz desetog mjeseca 2020. godine. Tada je ''Iron Puki'' tehničkim nokautom izgubio od crnogorskog boksača Dilana Prašovića (15-2-0). Prašović je boksač koji se prošle godine borio za WBO titulu svjetskog prvaka u cruiseru, ali izgubio je od Lawrencea Okolieja.

Kako je Puhalo došao do svoje 20. pobjede nokautom u karijeri, pogledajte klikom na LINK.

Linker
25. travanj 2024 02:23