Regija

(VIDEO) ‘Prvo i posljednje poglavlje K-1 priče ispisali su Hrvati‘: Glory opet oduševio novim uratkom

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu radi sjajan posao na svom YouTube kanalu

Četiri dana udaljeni smo od Glory 82 eventa koji predvode Antonio Plazibat i Raul Catinas. Hrvatski kickboksač branit će poziciju prvog izazivača u Gloryjevoj teškoj kategoriji, a opasni i iskusni rumunjski teškaš pokušat će doći do velikog iznenađenja.

Event će se održati u njemačkom Bonnu, a Plazibat će prvi put u karijeri predvoditi Gloryjev event. Velika je to čast i priznanje za našeg trenutno najboljeg kickboksača, a ususret eventu, Glory će zasigurno podosta pažnje posvetiti našem borcu kako bi ga što bolje promovirali.

To su i napravili novim fantastičnim video-uratkom koji su objavili na svom YouTube kanalu. ‘‘Antonio Plazibat: Sljedeća hrvatska senzacija‘‘, naziv je videa, a sve započinje podsjetnikom na vremena legendarnog K-1.

‘‘Dva desetljeća, najveća nagrada u kickboksu bila je K-1 titula. Nizozemci su dominirali tim turnirom i osvojili su ga ukupno 15 puta. Borci poput Hoosta, Aertsa, Schilta, Bonjaskog, Overeema i Harija gradili su svoje legendarne reputacije na platformi koju je K-1 omogućio. Ali priča o K-1 Grand Prixu nije započela s Nizozemcima, niti završila s Nizozemcima. Njeno prvo i posljednje poglavlje ispisano je gotovo 1300 km jugoistočno. Prvi K-1 prvak bio je borac iz Hrvatske, Branko Cikatić. Cikatić je 1993. prvi put nastupio na turniru i bilo je to jedno od najimpresivnijih osvajanja tog turnira u povijesti. Cikatić je nokautirao svu trojicu protivnika, uključujući i mladog Ernesta Hoosta.‘‘, uvertira je ovog sjajnog uratka, a narator se zatim fokusira na ‘‘Cro Copa‘‘.

‘‘Poput Terminatora, Cro Cop je bio stoik (hladnokrvan), ali razarajuć. U svijetu MMA-a i kickboksa postao je ikona i postao je miljenik fanova zbog svojih devastirajućih nokauta. Zacementirao je svoju ostavštinu osvajanjem posljednjeg K-1 Grand Prixa u 2012. godini. Kao što je on preuzeo ‘baklju‘ od Cikatića, treća ‘Hrvatska senzacija‘ čekala je na preuzimanje ‘baklje‘ od njega.‘‘, riječi su kojima se pažnja prebacuje na Antonija Plazibata.

Nećemo vam sve otkrivati, jer time vam upropaštavamo užitak u gledanju ovog videa koji traje tri i pol minute. Da ne duljimo previše, video je ispod ovog teksta i stoga uživajte u novom Gloryjevom odavanju počasti hrvatskim kickboksačima.

Linker
09. travanj 2024 01:36